Ecologisch bouw - en wooninitiatief EcoBoZ organiseert Meet & Greet

BERGEN OP ZOOM - Na de vorige editie op 12 mei kwamen er veel vragen voor nog een Meet & Greet. Ecologisch bouw- en wooninitiatief EcoBoZ besloot daarom dat er voor de zomer nog een bijeenkomst georganiseerd zou worden. Op donderdagavond 27 juni a.s. is er aan de Strandplevier in Bergen op Zoom een avond voor geïnteresseerden in het op te richten ecologisch buurtschap EcoBoZ.

Initiatiefneemster Meta Vrijhoef: "We merkten tijdens de vorige bijeenkomst al dat er behoefte is aan een woonvorm die niet standaard wordt aangeboden. We willen graag met mensen die ook bewuster willen leven met de natuur en met elkaar een klein wijkje in de buurt van Bergen op Zoom oprichten. Duurzaamheid staat daarin centraal, dus zelf energie opwekken en met een moestuin en plukbos zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Daarnaast willen we graag ook meer naar elkaar omkijken en spullen delen. Het is onzin dat iedereen een eigen keukentrap, boormachine of gourmetset zou moeten hebben."

De Meet & Greet vindt deze keer aan de keukentafel plaats bij een van de deelnemers van EcoBoZ. Het is een laagdrempelige bijeenkomst, dus met vrije inloop tussen 18:30 en 21:30 uur. De organisatie wil graag zorgen voor voldoende hapjes en drankjes, dus opgeven is wel gewenst. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@ecoboz.nl.

Meta is hoopvol: "Zelfs vanuit Den Haag en Enschede komen mensen op ons initiatief af. Dan zijn we toch echt wel iets moois aan het opbouwen!" [l]