Jasper Videler scorend tijdens het NJK 2019
Jasper Videler scorend tijdens het NJK 2019 Emmie Beijlen

Jasper Videler verovert bronzen schermmedaille op Nederlands jeugdkampioenschap

BERGEN OP ZOOM - Op 8 juni heeft de Bergse degenschermer Jasper Videler van sv Beau Geste bij de NJK 2019 in Alkmaar een bronzen medaille gewonnen in de categorie cadetten (Onder 17). Door een goede poule te schermen, waarin hij vier van zijn vijf partijen wist te winnen, stond Jasper als achtste geplaatst op het eliminatietableau. Hierdoor was hij in de eerste eliminatieronde vrijgesteld. In de tweede ronde ging de strijd gelijk op tot 10-10, waarna Jasper met 15-10 won. In de achtste finales liet hij zijn tegenstander kansloos met een 15-7 overwinning.

Vervolgens moest Jasper in de kwartfinale tegen de nummer één van de plaatsingslijst. De winnaar van deze partij zou verzekerd zijn van minimaal een bronzen medaille. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op totdat Jasper met 13-11 achter kwam. Dankzij een aantal mooie scores wist hij toch nog met 13-15 te winnen en was een medaille binnen. Helaas brak de trainingsachterstand door blessures eerder dit jaar Jasper op in de halve finale, zodat het bleef bij een mooie bronzen medaille. Een mooi resultaat voor de zestien jarige scholier met een sportstatus op het Rijks in Bergen op Zoom, aangezien hij pas twee jaar actief is op degen. Komend seizoen maakt hij de overstap naar de categorie Onder 20 en zal hij waarschijnlijk deelnemen aan World Cup-toernooien in Riga, Heraklion en Basel. Zelf is hij al iedere vrijdagavond zijn eigen opvolgers aan het trainen in de sporthal aan de Boulevard. Kijk even op de website www.svbeaugeste.nl voor een proefles of een introductiecursus; vanaf zeven of acht jaar kun je al leren schermen. [l]