Actiegroep Red Bravis Bergen biedt de petitie aan, aan het Bravis bestuur. FOTO THEO DE JONG
Actiegroep Red Bravis Bergen biedt de petitie aan, aan het Bravis bestuur. FOTO THEO DE JONG Theo de Jong

SP en Red Bravis openen enquête voor Bravis personeel

BERGEN OP ZOOM - Dat veel inwoners van de gemeente Bergen op Zoom en omstreken voor het behoud van twee volwaardige ziekenhuizen zijn, weten we inmiddels. Na een succesvolle petitie die is opgezet door de actiegroep Red Bravis Bergen en een motie die door SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven is ingediend in de kamer, is het nu tijd voor een volgende stap.

De SP Bergen op Zoom opent in samenwerking met Red Bravis Bergen een enquête voor personeel van het Bravis ziekenhuis in onze gemeente. SP voorzitter Anja Goossens: ‘We hebben geluiden gehoord van Bravis personeel dat ook zij stevig balen van het besluit van het bestuur om de locatie in Bergen op Zoom te sluiten’. ‘Er is op geen enkele wijze draagvlak gecreëerd bij inwoners van de gemeente Bergen op Zoom en omstreken, maar ook het Bravis personeel is grotendeels omzeild door het bestuur’, aldus Theo de Jong, raadslid voor de SP in Bergen op Zoom. De SP hekelt deze arrogante houding van het Bravis bestuur. Goossens: ‘de zorg moet onder democratische controle komen te staan van de bevolking en niet afhankelijk zijn van een paar zorgverzekeraars voor wie het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk winst te maken’.

Invullen
Niels Minnaard van de actiegroep Red Bravis Bergen is blij met het initiatief en hoopt dat zoveel mogelijk personeelsleden de enquête invullen om een vollediger beeld te kunnen krijgen van eventuele bezwaren van het personeel. De gegevens worden 100% anoniem ingevuld en verwerkt. Na de zomer gaan we een manifestatie organiseren waar we de resultaten bekend willen maken. ‘We blijven strijdbaar en geven niet op, zeker niet nu we steeds meer steun krijgen van binnen en buiten de gemeenteraden, er zijn nog een aantal mooie acties op komst!', besluit Minnaard.
De enquête kunt u vinden via de facebookpagina van Red Bravis Bergen of via sp.bergenopzoom.nl
Wilt u liever een papieren enquête ontvangen stuur dan een mail naar redbravisbergen@gmail.com. [l]