CultuurRijk(s): Hét culturele festival van 't Rijks

BERGEN OP ZOOM - Na een geslaagde eerste editie pakt Cultuurprofielschool RSG ’t Rijks uit Bergen op Zoom ook dit jaar voor alle leerlingen van de onderbouw uit met het Kunst- en Cultuurfestival CultuurRijk(s). In samenwerking met Gebouw-T, het CKB, de bibliotheek Het Markiezaat, Den Enghel en De Stoelemat staat dinsdag 25 juni bol van culturele activiteiten.

Alle 1449 leerlingen uit de onderbouw worden die dag ondergedompeld in cultuur. Zo wacht hen in Gebouw-T een muziekoptreden met beats en liedjes van Kubilay. In Den Enghel gaan de Marktplaatsmiljonairs met de leerlingen onderzoeken of je via ruilhandel miljonair kunt worden. Een voorstelling over hebzucht, roem, moraal en vriendschap. De Grote Olympische Spelshow gaat in de Stoelemat de competitie aan en in de Theaterzaal van ’t Rijks worden dans, muziek en beeldende kunst door leerlingen van de eigen Vooropleiding Kunsten verenigd in een voorstelling rond het thema ‘Faust’.

Naast deze theater- en muziekvoorstellingen nemen de leerlingen ook deel aan verschillende workshops. Er wordt die dag op ’t Rijks, maar ook op het CKB en in de bibliotheek een enorme diversiteit aan workshops aangeboden. De workshops variëren van dansen, theatersport of muziek maken tot en met graffiti, grimeren of glas bewerken en literatuur. [l]