Scheldevogels 1 verslaat kampioen
en viert kampioenschap van 3 teams

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 15 juni speelde Scheldevogels 1 hun laatste thuiswedstrijd dit seizoen. Dit maal was de kampioen in hun klasse TOGO uit Goes afgereisd naar Bergen op Zoom. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Er kon dus vrij uit gespeeld worden. Toch wilde Scheldevogels de competitie goed afsluiten.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang, de eerste scores vielen pas toen de wedstrijd al enige tijd bezig was. Toch was het TOGO dat elke keer de leiding wist te nemen. Maar de voorsprong was niet groot. Scheldevogels knokte zich elke keer weer terug en kwam ook met enige regelmaat op gelijke hoogte. Toch ging TOGO met een minimale voorsprong de rust in. De tweede helft, hetzelfde spelbeeld. TOGO behield met enige regelmaat de voorsprong, maar Scheldevogels bleef aanhaken. De laatste minuten bleef het spannend, scores vielen om en om. Uiteindelijk was het Scheldevogels dat wist te winnen. In de laatste minuut viel het winnende doelpunt, 16-15. Scheldevogels sluit hierdoor de competitie af als 6e, wat een prima prestatie is. Ook volgend seizoen spelen we dus weer op het veld in de 3e klasse.

De overige wedstrijden

Het 2e seniorenteam speelde in Arnemuiden de uitwedstrijd tegen TOP 5. Met een overwinning van 12-18, werd in hun klasse het kampioenschap veilig gesteld.

En dan het 3e team. Ook zij kunnen kampioen worden in hun klasse. Maar dan moest er wel worden gewonnen van het Souburgse Fortis 6. Een spannende wedstrijd, deels in de regen. Ook hier werd de overwinning veilig gesteld in de laatste minuut. 9-8. Op maandag 17 juni spelen zij nog uit tegen Blauw Wit in Kloetinge. En als ook hier wordt gewonnen, is het kampioenschap binnen.

Het 4e team trad ook thuis aan tegen DSO 6 uit Klundert. Ook hier lagen er kampioenskansen. Dan moest er wel worden afgerekend met deze ploeg, de nummer 1 in hun poule. Helaas bleek DSO net iets te sterk met 6-10 en werden zij kampioen. En Scheldevogels heeft een mooie 2e plek behaald.

De B1 speelde ook thuis, tegen Juliana B1 uit Oud-Gastel. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, behalve de eer. In een gelijkopgaande wedstrijd wist Scheldevogels te winnen met 9-8.

De D1 speelde thuis tegen Springfield D2 uit Hoeven. Vooraf de nummers 1 en 2 in de stand. Scheldevogels had 1 punt voorsprong in de stand en had dus aan een gelijkspel voldoende. Het was een ongelofelijk spannende wedstrijd. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Vandaar ook, de wellicht terechte eindstand van 7-7. Hierdoor wist de D1 kampioen te worden, een prestatie van wereldformaat.

De E2 speelde thuis tegen het Willemstadse Vios E1. Scheldevogels wilde ook graag kampioen worden en liefst ongeslagen. Na 20 minuten korfbal was er een ruime voorsprong. Toch kwam VIOS terug en werd het nog spannend. Maar na 40 minuten korfbal was de eindstand 8-7 en daarmee werd de E2 ongeslagen kampioen. Ook ontzettend knap van dit team.

En de F1 mocht uit naar Dordrecht voor de wedstrijd tegen DeetosSnel F3. Hard gewerkt en gestreden, maar net niet voldoende. 9-4 winst voor de ploeg uit Dordrecht.

Al met al een goed korfbalweekend. 3 kampioenen rijker. Een goede prestatie van alle ploegen. Op 29 juni heeft Scheldevogels de afsluitende dag, in de vorm van het mixtoernooi. Hier spelen jong en oud, korfballers en niet korfballers in één team tegen elkaar. Elk jaar een gezellige dag. Kom op deze dag gerust langs om kennis te maken met korfbal. Voor meer informatie kijk op www.scheldevogels.nl. [l]