Pastoraal hoekje

Lieve mensen!
Dat is het pakkende thema van de 75 ste Maria-Ommegang.
Op 15 augustus deed kapelaan Ooijens de belofte om jaarlijks een Ommegang ter ere van Maria door onze stad te laten trekken als Bergen op Zoom voor groot oorlogsgeweld gespaard zou blijven. In oktober 1944 werden we bevrijd en op 15 augustus 1945 (officieel einde van de Tweede Wereldoorlog) trok ter ere van Maria de eerste dankstoet. 75 keer is deze Ommegang georganiseerd en slecht de weergoden konden een enkele keer roet in het eten gooien. Dit jaar mogen we het uitjubelen met zo'n bijzonder jubileum.
We hebben een schitterend boek, waarin verleden, heden en toekomst een eigen plaats krijgen, opdat de belofte door kan gaan.
Op zaterdag 15 juni werd de eerste CD aan Chris van den Boom overhandigd met alle Ommegang muziek erop. Chris heeft veel betekend en blijft veel betekenen voor de muzikale kant van onze dankstoet.
Op zaterdag 29 juni (vooravond van de grote dag) komt de nuntius mgr. Cavalli naar de Mariavesper in de St.-Gertrudiskerk om 19.00 uur. Misschien brengt hij een groet mee vanuit Rome. Hij geeft aan hoe belangrijk onze belofte is voor de hele katholieke gemeenschap van ons land. Hopelijk komen we met velen op de vooravond rond Maria in gebed samen en bidden we tot haar dat de belofte door kan blijven gaan.
Vrede en Alle Goeds
Pastoor Paul Verbeek [l]