Prikbord

Tentoonstelling St.-Gertrudiskerk: In de St.- Gertrudiskerk kunt u de gast Mariabeelden uit verschillende plaatsen bewonderen. Een aantal zal ook meelopen in de 75ste Maria-Ommegang. Er zullen ook een aantal iconen, processieschilden en vaandels te bewonderen zijn. Natuurlijk heeft ons eigen gerestaureerde Ommegang beeld een centrale plaats.
Steek een kaarsje op: Vrijdag 28 juni 18.30-21.00u: 'Steek een kaarsje op' in de St.-Gertrudiskerk. Iedereen is welkom om een kaarsje te komen aansteken. Er wordt inspirerende muziek ten gehore gebracht. Wie wil helpen met kaarsjes uitdelen kan zich aanmelden bij het parochiebureau.
Koorgroep Menora in de OLV van Lourdeskerk: Zaterdag 29 juni zingt Koorgroep Menora tijdens de Eucharistieviering om 17.00u in de OLV van Lourdeskerk.
Maria Vesper: Zaterdag 29 juni, aan de vooravond van de Maria-Ommegang is er om 19.00u in de St.-Gertrudiskerk een Vesper met als voorganger vicaris pastoor Paul Verbeek, samen met de pauselijke nuntius mgr. Cavalli. Hij is in 2015 door paus Franciscus benoemd tot nuntius in Nederland.
Ommegangszondag: Zondag 30 juni 10.00u St.-Gertrudiskerk zal de Eucharistieviering in het teken staan van de 75ste Maria Ommegang. In deze feestelijke lustrum viering zullen voorgaan: vicaris pastoor Paul Verbeek, vicaris Raffic uit Jerusalem, mgr Karel Kasteel uit Rome, pastoor Peter van der Weide uit Sneek, diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn. Muzikale ondersteuning door HMR met de Paukenmesse van J.Haydn en met soli, koor en orkest. Er is ook gelegenheid tot samenzang en we zingen hèt lied voor van de Ommegang 'Onze Lieve Vrouw van Brabant'. De viering in de OLV van Lourdeskerk om 11.00u komt te vervallen.
Maria Ommegang: Zondag 30 juni trekt voor de 75ste keer de Maria Ommegang door de stad. Dit jaar met het thema 'Een belofte die doorgaat'. Om 15.00u gaan de poorten van het Markiezenhof open en vertrekt de stoet.\
Afsluiting Maria Ommegang: Om 17.00u wordt deze zondag plechtig afgesloten in de St.-Gertrudiskerk met gebed.
Zin op Zaterdag: Zaterdag 6 juli 19.00u St.-Gertrudiskerk Zin op Zaterdag met als thema: Een andere kijk op barmhartigheid. In het beroemde Bijbelverhaal horen we over God als barmhartige Vader. Barmhartigheid wordt daardoor een mannelijk en afstandelijk begrip. Althans voor pastoraal werkster Fredi Hagedoorn. Zij gaat met u op zoek naar een andere kijk op barmhartigheid: Kan het begrip ook vrouwelijker en nabijer worden? En helpt het om zelf barmhartiger en nabijer te zijn of te worden? [l]