Pastoraal hoekje

Voor alles een eerste keer...
Nog een enkele week, dan begint de grote vakantie. En een paar weken daarna begint de bouwvak. Aan het einde van het schooljaar kijkt heel Nederland uit naar de vakantie. Behalve in Berrege, daar kijkt men uit naar de Ommegang. Voor de 75e keer trekt deze dankstoet ter ere van Maria door de stad. En er zijn er die al die 75 keren hebben meegemaakt.
Er zijn er ook voor wie dit de eerste keer wordt. Ondergetekende hoort daar bij. Voor alles is er een eerste keer, zegt men. Sinds ik afgelopen september in de parochie kwam, waren er voor mij veel eerste keren. De eerste keer samen vieren op het Fort en in de Peperbus, de eerste keer kerstavond, de eerste keer op de markt met heel veel krabbekes, de eerste keer de Paasjubelzang zingen op Paaszaterdag. Het waren stuk voor stuk hoogtepunten in mijn eerste jaar in Berrege, en ik kan er nog veel meer noemen. Ik keek er steeds weer naar uit. Het meeste kijk ik echter uit naar de Ommegang komende zondag. Ik heb er zoveel over gehoord en intussen ook veel over gelezen (ik kan iedereen het prachtige jubileumboek aanraden!). Maar ik was er nog nooit zelf bij. Kortom, voor alles een eerste keer :). En dit jaar is het dan eindelijk zover. Ik kan bijna niet wachten...
En ik mag zelfs meelopen. Net als bijna het hele team. Pastoor Paul Verbeek en pastoraal werkster Fredi Hagedoorn lopen mee. Collega Jan Foesenek is wegens vakantie helaas verhinderd. Doet u ook mee? Ik wens ons allen een bijzonder gedenkwaardige 75e Ommegang toe!
diaken Anton Janssen - R.-K. Lievevrouweparochie