VVD: Zet inwoners in voor toeristische promotie

BERGEN OP ZOOM - Dominique Hopmans, raadslid voor de VVD, wil een wedstrijd uitschrijven voor de inwoners van Bergen op Zoom om daarmee de stad toeristisch op de kaart te zetten.

DOOR REMKO VERMUNT

Volgens de VVD'er nemen toeristen steeds vaker een kijkje op YouTube om te bepalen of ze al dan niet naar een stad gaan voor een dagje weg. "Wie zich langs deze weg laat informeren over onze Markiezenstad komt bij de eerste zoekresultaten het volgende tegen: 'overval op snackbar 't Vijfde in Bergen op Zoom', 'Kakhiel Vlog #37 – Stedentrip Bergen op Zoom' en 'Terror-jeugd slaat weer toe in Sterrenbeurt Bergen op Zoom'", aldus Hopmans. De promotiefilmpjes die er wél opstaan zijn volgens Hopmans minstens tien jaar oud en daarom is het tijd voor nieuwe filmpjes.

"Vandaar het volgende voorstel: faciliteer een wedstrijd onder onze inwoners om onze gemeente, in de vorm van een promotiefilmpje, in beeld te brengen. Het beste filmpje wordt beloond met een nog nader te bepalen prijs", aldus Hopmans in een brief aan het college. "De zon schijnt volop, het buitengebied kleurt groen en de terrasjes zijn gevuld: een prima decor om Bergen op Zoom tentoon te stellen met onze eigen inwoners als regisseurs." Hopmans wil nu van het college weten of zij heil zien in zijn plan en of ze dus een wedstrijd uit willen schrijven. "Zo ja, wat zou dan een passende beloning zijn?" [l]