Petrucci kreeg de prijs overhandigd door collega Arjen Lucassen
Petrucci kreeg de prijs overhandigd door collega Arjen Lucassen Foto: Kim Balster

John Petrucci ontvangt 'geweldige award'

BERGEN OP ZOOM - De Amerikaanse gitarist John Petrucci (Dream Theater) heeft afgelopen week in Gebouw-T de Sena Performers European Guitar Award 2019 in ontvangst mogen nemen. De award werd uitgereikt door zijn Nederlandse collega Arjen Lucassen, de man achter Ayreon.

DOOR REMKO VERMUNT

Jaarlijks wordt deze award uitgereikt aan de beste gitarist van de wereld. Petrucci was dan ook ontroerd en erg blij met de award. “Deze prijs is zowel voor mijn werk als voor het werk van mijn bandleden.” De 51-jarige Petrucci is de gitarist en leider van Dream Theater. De avond stond dan ook in het teken van het werk van Petrucci en zijn oeuvre. Bekende Nederlandse gitaristen zoals Pablo van de Poel van DeWolff, Joe Tal, Eric Vaarzon Morel en Marcel Singor traden speciaal voor hem op.

Felicitaties

Ook de twee voormalige Nederlandse winnaars Jan Akkerman en Dany Lademacher speelden een aantal songs met de huisband. Petrucci werd met speciaal opgenomen filmpjes gefeliciteerd door voormalige winnaars Steve Vai, Joe Satriani, Adrian Vandenberg, Steve Lukather en Walter Trout. Ook alle andere leden van Dream Theater fêteerden in beeld hun bandgenoot. Na de uitreiking speelde Petrucci zelf een aantal songs waaronder een Lynyrd Skynyrd-nummer met zijn vrouw Rena Sands.

Winnaar

SEGA-organisator Jean-Paul Heck is blij met de Award-winst van Petrucci. “Toen ik hem vorig jaar in Londen uitnodigde, wist hij meteen vier winnaars van de SEGA-award te noemen. En in de aanloop naar deze avond toe wilde hij alles tot in de puntjes geregeld hebben. Hij toonde zich een uiterst dankbare winnaar.” Volgens Heck stond hij al jarenlang erg hoog op de SEGA-wenslijst. "Petrucci is een inspiratie voor miljoenen jonge gitaristen over de hele wereld." [l]