Ook in het nieuwe politiecomplex zijn geen cellen aanwezig voor langdurig verblijf
Ook in het nieuwe politiecomplex zijn geen cellen aanwezig voor langdurig verblijf Foto: Politie

Burgemeester Petter: 'Geen capaciteitsproblemen bij lokaal politieteam'

BERGEN OP ZOOM - Volgens burgemeester Frank Petter is er geen sprake van een capaciteitsprobleem bij het politieteam in Bergen op Zoom. Dat laat hij weten op vragen van Maikel de Bekker en Meino Dam van Lijst Linssen. De twee stelden begin mei vragen aan het college over mogelijke problemen bij de politie.

DOOR REMKO VERMUNT

"Wanneer een verdachte langer dan 6 uur moet blijven, dan moet deze persoon dus naar Breda of Middelburg gebracht worden. Twee politiemensen zijn dan al gauw 40 minuten niet inzetbaar in onze gemeente en bij meerdere verdachten moeten deze apart vervoerd worden. Bovendien moeten de volgende dag 2 rechercheurs naar Breda of Middelburg om een verder onderzoek in te stellen", stelden de twee. Volgens De Bekker en Dam komt dit de veiligheid in de gemeente niet ten goede, ze noemden het op en neer rijden naar het cellencomplex dan ook een verspilling van uren.

Volgens burgemeester Frank Petter was deze situatie niet bekend op het gemeentehuis en daarom heeft hij navraag gedaan bij de politiechef. "Hij herkent zich niet in het door u geschetste beeld. De politie heeft met betrekking tot de cellencomplexen een grondige analyse gemaakt. Hierbij is gekozen voor 3 complexen die op strategische locaties zijn gevestigd. Hierdoor is er minder personeel nodig voor het bezetten van de cellencomplexen en is er meer politiecapaciteit beschikbaar voor inzet op straat." [l]