Nog geen maatregelen tegen parkeerdruk in het centrum

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom vindt niet dat er op dit moment sprake is van parkeerdruk in het gehele centrum. Zij wacht daarom de resultaten van een uitgebreid parkeeronderzoek af voor er mogelijk maatregelen worden getroffen. Dat antwoordt het college op vragen van de VVD-fractie.

DOOR CAROLINE LICHTENBERG

Er is discussie over het onderwerp parkeerdruk in de stad. Volgens de VVD zijn binnenstadsbewoners soms wel een kwartier bezig om een plekje te vinden. Het levert volgens de partij zeker in de avonduren, na een lange dag werken, de nodige frustraties op.

Parkeeronderzoek

Er wordt op dit moment al onderzoek gedaan naar het parkeerbeleid in Bergen op Zoom. Het onderzoek gaat hopelijk inzicht geven of en waar precies de problemen zich voordoen in het centrum, maar ook daarbuiten. Om de parkeerdruk tegen te gaan heeft de VVD-fractie wel een suggestie meegegeven aan het college. Zij stelt voor om een nieuw abonnement in het leven te roepen, waarmee binnenstadsbewoners voor een voordelig tarief in de parkeergarage Achter de Grote Markt kunnen parkeren. De parkeergarage is namelijk, over het algemeen, maar voor veertig procent bezet. Mocht uit het onderzoek blijken dat er inderdaad sprake is van parkeerdruk in het centrum, dan neemt het college deze suggestie mee in de reeks van mogelijke maatregelen.

Werkzaamheden
Ondertussen wordt de parkeergarage Achter de Grote Markt opgeknapt en het gebied rondom de Vlaszak aangepakt en lekvrij gemaakt. Naar verwachting is dit project eind 2020 klaar. De evaluatie van het parkeeronderzoek wordt dit najaar verwacht. [l]