Afbeelding
Foto:

Lijst Linssen: Gemeente is nalatig bij eikenprocessierups

BERGEN OP ZOOM - "Ik sla alarm over de processierups die uitgroeit tot een plaag van enorme omvang. De haarden breiden zich uit! Er worden geen afzetlinten aangebracht als waarschuwing. Er komt niemand kijken en er worden geen acties ondernomen", dat stelt Ton Linssen in een brief aan het college van burgemeester en wethouder.

Daarin stelt de fractievoorzitter van Lijst Linssen dat de gemeente 'wel erg gemakzuchtig en nalatig is in haar acties'. "Afgelopen weekend ben ik in de gemeente Friese Meren geweest. Deze gemeente met een enorme oppervlakte, heeft alle bomen voorzien van lint. Meer dan duizend!", stelt Linssen.

"Wij waarschuwen dit gemeentebestuur; deze enorme plaag breid zich snel uit en brengt enorme gezondheidsrisico’s voor onze bevolking. Onze gemeente met veel groen en nu met veel beleving van mensen in de buitenlucht brengt veel klachten van huidaandoening, ademhaling problemen en pijn in de ogen."

Linssen eist dan ook dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen door het gemeentebestuur en dat moet volgens hem niet alleen bestaan uit het verwijderen van de rupsen, maar ook uit informatie en voorlichting aan de burgers. "Lijst Linssen wil zien wat U doet en rapportage van alles wat u de afgelopen weken heeft gedaan. Cijfers en acties." [l]