Afbeelding
Foto: Instagram Rico Verhoeven

Rico Verhoeven onthult robotbeeld in Madame Tussauds

BERGEN OP ZOOM - De Bergse kickbokser Rico Verhoeven heeft woensdag zijn eigen beeld onthuld in Madame Tussauds Amsterdam. Dit is niet zomaar een wassenbeeld, maar het is het allereerste bewegende robotbeeld van Madame Tussauds.

Hiermee heeft Madame Tussauds Amsterdam meteen een primeur; Amsterdam is namelijk de eerste locatie van Madame Tussauds in Europa waar een beeld met deze techniek te zien is. De Chinese zanger en acteur Jing Boran in Madame Tussauds Shanghai was het eerste robotbeeld wereldwijd. Robot Rico komt te staan in een volledig interactieve set, waar bezoekers een echte staredown kunnen doen met het beeld en op verschillende manieren hun kickboxvaardigheden met die van Rico kunnen meten.

In plaats van was, is het beeld van Rico Verhoeven gecreƫerd van siliconen. De siliconenhuid kan bewegen door een constructie van onderling beweegbare mechanismen. Het beeld heeft camera's in de ogen met gezichtsherkenning, waarmee 'robot Rico' het gezicht van bezoekers kan volgen. Het hoofd en de ogen van Rico bewegen in de richting van de bezoekers terwijl ze rondom het beeld lopen.