Kees Warmoeskerken toont vanaf 5 juli 'impressies van zijn atelier' in Galerie Arsis. FOTO WARD WARMOESKERKEN
Kees Warmoeskerken toont vanaf 5 juli 'impressies van zijn atelier' in Galerie Arsis. FOTO WARD WARMOESKERKEN Ward Warmoeskerken

Expositie Kees Warmoeskerken opent met beiaard-jukebox

BERGEN OP ZOOM - Beeldend kunstenaar Kees Warmoeskerken exposeert de gehele maand juli in Galerie Arsis in de Sint Annastraat. Hij toont er nieuw werk in combinatie met bestaande schilderijen van zijn hand. Zijn expositie “Kunst- en daglicht: impressies van een atelier” opent op vrijdag 5 juli om 17.00 uur in een bijzondere samenwerking met stadsbeiaardier Janno den Engelsman.

Met de titel van zijn expositie verwijst Kees Warmoeskerken naar zijn eigen atelier in de Roskamstraat. Al jarenlang werkt hij daar in kunstlicht en in daglicht aan zijn kunstwerken en ontwerpen. In november zal zijn atelier verhuizen; reden voor de kunstenaar om zijn vertrouwde werkplek aan het schildersdoek toe te vertrouwen. De recente werken in de tentoonstelling zijn dan ook deze zogenaamde ‘impressies van zijn atelier’. Naast deze impressies is er ook aandacht voor ‘werken uit zijn atelier’: kunstwerken die hij eerder getoond heeft in zijn eigen Galerie 2x2. De expositie in Galerie Arsis geeft daarmee een beeld van wat er in het atelier van Kees Warmoeskerken allemaal gecreëerd wordt.

De opening aanstaande vrijdag zal muzikaal opgeluisterd worden door Janno den Engelsman. De stadsbeiaardier speelt die middag op de Peperbus de favoriete nummers van de aanwezigen: alsof de beiaard een grote jukebox is kunnen mensen tijdens de opening hun keuze uit 50 nummers doorgeven en vanuit de Sint Annastraat beluisteren.

De expositie “Kunst- en daglicht: impressies van een atelier” is in de maand juli elk weekend te bezichtigen in Galerie Arsis op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. De expositie sluit af met een extra openstelling op koopzondag 28 juli. [l]