Zwart geeft mat in 4 zetten
Zwart geeft mat in 4 zetten Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Bas van de Putte wint de Voorjaarscompetitie

BERGEN OP ZOOM - Bij de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV is de laatste twee weken de Voorjaarscompetitie afgerond.

In ronde 4 won Bas van de Putte van Alexander van ‘t Hoff, Levi Vriens won van Piet Bruys, terwijl Henk van Houten en Kees de Looff remise overeenkwamen. Abdelhamid Hussein was deze ronde oneven. In ronde 5 won Bas van de Putte opnieuw, ditmaal van Kees de Looff. Robert Huizer verloor van Levi Vriens, en Piet Bruys toonde zich te sterk voor Alexander van t Hoff.

Ook in ronde 6 won Bas van de Putte, ditmaal was Karen Galutsjan het slachtoffer. Pieter-Jan Demmers won van Levi Vriens, Abdulhamid Hussein versloeg Alexander van ‘t Hoff. In de slotronde won Pieter-Jan Demmers van Levi Vriens, Abdulhamid Hussein won van Karen Galutsjan. Levi Vriens was oneven.

Eindstand Voorjaarscompetitie: 1. Bas van de Putte 6 punten, 2. Levi Vriens 4 punten, 3. Abdulhamid Hussein 3½ punt, 4/5 Pieter-Jan Demmers en Piet Bruys 2 punten, 6/7 Karen Galutsjan en Wesley Hopmans 1 punt, 8/10 Kees de Looff, Alexander Bruschke en Henk van Houten ½ punt, 11/12 Alexander van ‘t Hoff en Robert Huizer 0 punten.

Met het afronden van de Voorjaarscompetitie heeft BSV het schaakseizoen afgesloten, tot eind augustus wordt er niet meer op de vrijdagavonden geschaakt.

Zomerschaak: Schaken aan ‘t Hof

In juli en augustus organiseren de Bergen op Zoomse Schaakvereniging, Het Markiezenhof en Bibliotheek Het Markiezaat in samenwerking Schaken aan ‘t Hof. Er kan dan vanaf 9 juli iedere dinsdag en donderdag tussen 1 en 4 worden geschaakt in de Tuinzaal van het Markiezenhof, onder andere met grote schaakstukken. Iedere zaterdag kan er worden geschaakt op het bordes van de Bibliotheek (bij slecht weer wordt er binnen geschaakt). Alle belangstellenden zijn welkom bij dit schaakevenement.

Schaakstelling

De vorige schaakstelling was: Wit: Kh2, Dc2, Ta1, Tf2, Lg2, pionnen a4, b3, c4, g3, h4. Zwart: Kc8, Dd6, Tg8, Lb7, Lc5, pionnen a7, b6, c7, f5, h6. Zwart geeft mat in 3 zetten met 1… Dxg3+. Op 2. Kg1 geeft zwart meteen mat met 2… Dxg2 mat, Na 2. Kh1 duurt het een zet langer: 2… Dh3+ 3. Kg1 Dxg2 mat.

De nieuwe stelling komt uit de zesde ronde van de Voorjaarscompetitie, uit de partij tussen Levi Vriens en Pieter-Jan Demmers. Hoe geeft zwart mat in 4 zetten? [l]