Pastoraal hoekje

Het is maar net tot wanneer je werkjaar loopt. Van vrienden in het bedrijfsleven weet ik dat zij tegen december zich moeten gaan verantwoorden, het laatste geld nog (moeten) uitgeven en plannen maken voor het nieuwe jaar.

Omdat het pastorale jaar het schooljaar volgt, zijn wij daar nu mee bezig. Als u dit leest hebben we weer een teamdag achter de rug. Met elkaar maken we plannen en kijken we goed naar de kalender. We denken na over het volgend jaar. Dat doen we niet helemaal op de hei, maar wel op Bovendonk, zodat we 'even helemaal weg' zijn.

En dan, als alle plannen in de grondverf staan… gaan we eerst op vakantie! Met de collega's wisselen we dit af, ieder heeft een paar weken vrijaf.

Voor sommigen begint die vakantie pas, als zij in de auto of op de trein stappen, naar hun bestemming. Maar voor mij is de vakantie nu al wat begonnen. Met het warme weer, de lange avonden. Met fantaseren over de camping. Zo komt er met de ruimte in de agenda ook ruimte in mijn hoofd. Ik wens ons allen in de vakantie ruimte in het hoofd, ruimte om te genieten, even helemaal niets te hoeven. Of juist, even te doen wat je heel graag doet. Zodat we, weer opgeladen, er in september weer tegenaan kunnen. Fijne vakantie!

Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster R.K.-Lievevrouweparochie. [l]