Filmposter uit de jaren 30.
Filmposter uit de jaren 30. onbekend

Nog even lachen met Laurel en Hardy

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdagavond 12 juli is er een extra Laurel & Hardy filmavond bij Stichting Facilitair Bedrijf in Bergen Op Zoom. Hoe kun je beter de vakantie beginnen met dit duo ! Een filmavond in vakantiestemming. Onlangs is Stan Laurel nog benoemd tot beste Engelse komiek ooit!



In Two Tars uit 1928 zijn Stan & Ollie twee matrozen op verlof. Ze huren een auto en pikken twee meiden op. Helaas zijn zij niet de enige op de weg. Zij komen terecht in een file. Niet alleen de motoren raken verhit, maar de menigte ook. Al snel wordt het ruzie en vliegen de onderdelen in het rond.

In 1934 kwam Them Thar Hills uit. Ollie is herstellende van een jicht. Op doktersadvies reizen ze met een gehuurde caravan naar de bergen. Zij vinden een (verlaten) plek en starten hun vakantie. Een echtpaar vraagt de mannen om wat benzine omdat zij stil zijn komen te staan. Meneer Hall haalt de auto en mevrouw Hall blijft achter bij Stan en Ollie en genieten van het speciale water in de bergen. Niet wetende dat het “water” een hoog alcohol percentage bevat.

Daarna een documentaire uit 1990. Gemaakt omdat het destijds 100 jaar geleden was, dat Arthur Stanley Jefferson geboren werd in Ulverston op 16 juni 1890. Een mooie biografie over zijn leven en mooi om weer eens te draaien. The Last Laugh is slechts eenmaal te zien geweest op de Nederlandse televisie bij de VPRO in 1990.

Als afsluiter de klassieker Perfect Day uit 1929. Stan en Ollie willen gaan picknicken met de vrouwen en oom Kennedy, wiens been in het gips zit. Ondanks het de dag van de vrede is, lukt het niet echt om de vrede te bewaren. Al vanaf het smeren van de boterhammen gaat het mis. Als de auto ook niet meewerkt, is het al snel gedaan met de vrede.

Dit alles en veel meer rond de klok van acht uur in Bergen Op Zoom. Reserveren kan via jitterbugstent@gmail.com en dan krijgt u nog een euro korting. [l]