Pastoraal hoekje

Als God renoveert
Ik schrijf u dit pastoraal hoekje met verf aan mijn handen. We zijn in Roosendaal bezig met klussen en verven, omdat we een nieuw huis hebben gekocht. De zomer is er een goede periode voor, merk ik. Overal in de wijk zie ik busjes af en aan rijden en staan aanhangers klaar om (tuin)afval mee te vervoeren.
Terwijl wij het huis in een thuis veranderen, denk ik ook aan de parochie. Hoe zullen we volgend werkjaar de dingen aanpakken? Welke groepen of activiteiten vragen meer aandacht?
Het bisdom van Breda neemt komend werkjaar als start voor een verbouwing. We krijgen allemaal de uitnodiging om het boek 'Als God renoveert' van Father James Mallon te lezen. Op 24 en 25 maart 2020 zal er in Oudenbosch een congres zijn rond dit boek. Het gaat over parochievernieuwing. Hoe kunnen we van onze parochie nog meer een thuis maken? Hoe kunnen we nog meer tot het kloppend hart van de parochie komen, tot ons geloof? Zeg ik dan maar met eigen woorden, want ik ga het boek nog lezen.
In de Lievevrouweparochie zullen we alvast één 'vernieuwing' doen. We gaan weer een Alphacursus aanbieden vanaf januari 2020. Voor iedereen die vragen heeft over het leven of over ons geloof. U kunt alvast bedenken of dat iets voor u zou zijn, of voor iemand die u kent.
Ondertussen klussen wij thuis nog even verder, zodat we elkaar opgeknapt weer ontmoeten aan het einde van de vakantie.
Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster R.-K. Lievevrouweparochie [l]