Afbeelding
Foto: Google Maps

PvdA wil meer duidelijkheid over Tholenseweg

HALSTEREN - Joey van Aken heeft namens de PvdA-fractie vragen gesteld over de Tholenseweg bij Halsteren. Volgens omwonenden wordt er veel te hard gereden op de Tholenseweg en dat zorgt volgens hen voor de nodige onveilige situaties. De PvdA-fractie wil daarom weten wat in 2002, bij de herinrichting van de Tholenseweg, de beweegredenen waren om geen snelheidsremmende maatregelen aan te brengen.

DOOR REMKO VERMUNT

Daarnaast stelt Van Aken ook vragen over het aantal politiecontroles. Want hoeveel controles hebben er vanaf 2016 plaatsgevonden? Wat was het resultaat van deze controles en hoeveel boetes zijn er in totaal uitgedeeld? En waarom zijn er, na het dodelijke ongeval in 2016 en na herhaaldelijk schrijven van omwonenden nog steeds geen snelheidsremmende maatregelen aangebracht op de Tholenseweg? Het zijn allemaal vragen waar de PvdA-fractie graag antwoord op krijgt van de wethouder.

Middenstreep

Op de Tholenseweg geldt een maximale snelheid van zestig kilometer per uur, maar ook daar heeft de PvdA-fractie vragen over. "Want, bij een 60 km weg is er geen middenstreep. Wel zijn er onderbroken zijstrepen aangebracht op het wegdek. Op de Tholensweg is een middenstreep aangebracht. De onderbroken zijstrepen ontbreken op de Tholenseweg. In hoeverre is de Tholenseweg qua belijning daadwerkelijk ingericht als 60 km weg? Zorgt de huidige belijning niet voor verwarring bij de weggebruikers?" [l]