Schoolkinderen. FOTO FAM. MALUBA
Schoolkinderen. FOTO FAM. MALUBA Fam. Maluba

Bergen op Zoom Vestingstad zorgt voor Vestingmuur school Nigeria

BERGEN OP ZOOM - Veiligheid op school: hier in Nederland zo gewoon dat je er niet eens bij nadenkt dat het in andere landen, zoals in Nigeria, compleet anders is.

Daar worden kinderen ontvoerd omdat ze een andere geloofsovertuiging hebben, met alle gevolgen van dien. Ook deze kinderen verdienen het om veilig naar school te kunnen gaan. Vandaar dat Caritas Bergen op Zoom in samenwerking met Fort Smakelijk een benefietdiner organiseerde om met de opbrengst een vestingmuur te kunnen bouwen rondom de Pupils Primary School Ubaheze Awo Idemmili in Nigeria, om zo de veiligheid meer te kunnen garanderen.

Wij nodigden u uit om te genieten van dit diner. Want zeg nou eerlijk: het geeft toch een fantastisch gevoel om zo’n project te kunnen verwezenlijken!

En…. het is gelukt!!!

Half juli jl. hebben we kunnen genieten van een Brabants-Afrikaans buffet geserveerd bij Fort Smakelijk.

Geheel belangeloos had Kees Bronckhorst dit buffet samengesteld. Vele mensen hadden zich aangemeld voor dit benefietdiner. Helaas hebben wij ook mensen teleur moeten stellen, het restaurant zat gewoon helemaal vol.

Het was een groot succes, de familie Maluba heeft een cheque van € 2000, - in ontvangst mogen nemen. Nu het bedrag bekend is kunnen de verdere contacten in Nigeria gelegd worden en de bouw kan aanvangen!!

Uiteraard zullen we u op de hoogte houden van de vorderingen aldaar.

Wij danken iedereen die aan dit project heeft meegewerkt en hopen dat u voor een volgend project van de Caritas Lievevrouweparochie weer warm loopt om het goede doel te behalen. [l]