Geslaagde Logus Markiezen Cup bij Nieuw Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - Over 4 wedstrijddagen bezochten meer dan 1000 bezoekers de wedstrijden om de Logus Markiezen Cup op de velden van Nieuw Borgvliet tussen de 7 voetbalverenigingen van de gemeente Bergen op Zoom. Het weer zat mee, alleen op de laatste wedstrijddag op 17 augustus vielen er een paar fikse buien. Tijdens de wedstrijden om de eerste en derde plaats was het gelukkig droog.

Halsteren zondag nam de Cup mee naar huis door in de finale de zaterdagtak met 3-1 te verslaan. Gastheer Nieuw Borgvliet werd verrassend derde door na strafschoppen - de reguliere wedstrijd was in 2-2 afgesloten - Dosko te verslaan dat 3 klassen hoger speelt maar niet helemaal compleet was.

Antal Bekendam - vroeger Dosko - vertolkte een glansrol door 2 penalty's te stoppen.

De wedstrijden verliepen in een sportieve sfeer op 1 vervelend incident na.

Wethouder Weys reikte de Cup uit aan het winnende team.

Voorzitter Tempelaars van Nieuw Borgvliet bedankte namens alle verenigingen Henny van Herel die al 22 jaar de grote man achter de organisatie is. Daarbij mogen good-old Ad Speek en coming man Patrick van Schilt niet worden vergeten die de wedstrijdzaken perfect regelen en voor de scheidsrechters zorgen. Na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig tussen spelers, trainers, besturen en bezoekers in de kantine van Nieuw Borgvliet. Volgend jaar organiseert VVC'68 de Logus Markiezen Cup. [l]