Prikbord

Vakantie kerkkoren: HMR is op vakantie t/m 25 augustus. De vieringen worden muzikaal ondersteund door het vakantiekoor, leden die aanwezig zijn.

Viering in het Pools: Vanaf 4 augustus is er elke zondag om 18.00 uur een Eucharistieviering in het Pools in onze Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes.

H. Vormsel: Donderdag 29 augustus om 19.00 uur een informatieavond in de grot van de Lourdeskerk voor kinderen uit groep acht die gevormd willen worden, en hun ouders. Het vormsel vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 november. Meer informatie op de website en bij pastor Fredi Hagedoorn.

Startzondag: Zondag 1 september wordt het nieuwe werkjaar opgestart met een Eucharistieviering om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voorgangers het pastoraal team en het Kerkkoor OLV van Lourdes ondersteunt muzikaal de viering. De viering in de St.-Gertrudiskerk komt deze morgen te vervallen.

LievevrouweFair: Zondag 1 september na de viering in de OLV van Lourdeskerk is de LieveVrouweFair in de tuin van het Parochiecentrum van 12.30-16.30 uur. Met muziek van de Crabtown Three. Te koop: curiosa en vintage pastoriespullen, zelfgemaakte taart, appelmoes en jam en nog veel meer. Ook zijn er ook dit jaar weer twee nieuwe artikelen te koop. Tevens is het mogelijk om een autorit door de binnenstad in een echte oldtimer te maken. De verkoop van loten is al opgestart, maar ook tijdens de Fair zijn er nog loten te koop. De trekking zal plaatsvinden rond 16.00 uur.

LievevrouweFair en zelfgemaakte producten: Zondag 1 september op de startzondag van het nieuwe werkjaar is er weer de LievevrouweFair van 12.30-16.30 uur in de tuin van het Parochiecentrum. Net als vorig jaar vragen wij u om zelfgemaakte appelmoes, jam, cup-cakes en taarten te bezorgen voor die zondag. Graag aanmelden via lvfair@lievevrouweparochie.nl.

Cupcakecup: Voor kinderen en tieners organiseren we tijdens de LievevrouweFair de Cupcakecup. Vanaf 12.30 uur kunnen zij hun bakkunstwerkje inleveren in de tuin van de pastorie. Een jury reikt om 15.30 uur de hoofdprijs, een bakworkshop, uit. Daarnaast zijn er voor de nummer 1 t/m 3 bekers te verdienen.

Verkoop loten: Na de vieringen in de weekenden voorafgaande aan de LievevrouweFair en tijdens de Fair op 1 september zijn er loten te koop. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is net als in voorgaande jaren een diner voor 2. Deze bijzondere en zeer gewilde prijs wordt verzorgd door pastoor Paul Verbeek.

Zomertentoonstelling: Vanaf 18 juli is in de St.-Gertrudiskerk de tentoonstelling van de St.Catharinakapel en de zusters Franciscanessen te bezoeken tot ongeveer half september.

Problemen met incasso kerkbijdragen: Zoals velen van u gemerkt hebben, zijn alle incasso's nog niet geïnd. Door de invoering van een nieuw landelijk computersysteem voor alle Nederlandse bisdommen -met de bijbehorende parochies- zijn er diverse problemen aan het licht gekomen, waardoor de incasso's zijn vertraagd. Wij vragen hiervoor uw begrip en hopen dat er spoedig een oplossing voor de problemen wordt gevonden. [l]