Zaterdag en zondag moet je op het Ravelijn zijn

BERGEN OP ZOOM - Het Schuttersgilde Sint Sebastiaan Bergen op Zoom en Borgvliet is het weekend van Kunsten in de Monumenten op zaterdag en zondag op het Ravelijn op den Zoom.

Zaterdag 14 september is er van 10.00 tot 17.00 uur een GildeDoeDag. Iedereen die dat wil kan dan zelf handboogschieten en vendelen. Er zijn demonstraties en rondleidingen in de kazematten. Het handbooschieten is voor het Goede Doel: de stichting WIBOZ. De bonnen voor het schieten haalt u in de Gildestand.

Zondag 15 september vind weer de spectaculaire jaarlijkse Zilveren Pijlverschieting plaats. Gilden uit Nederland én België trekken weer naar Bergen op Zoom om te strijden om deze felbegeerde trofee. In totaal worden zo'n 50 schutters aan de lijn verwacht, zowel junioren als door de wol geverfde Gildebroeders en Gildezusters.

Om 13.00 uur is de officiële opening door burgemeester Petter en rond 17.00 uur de prijsuitreiking.

Informatie
In de informatiestands vindt u alles over het Schuttersgilde, de Giltboog, de schietafdeling voor niet-Gildebroeders en de stichting WIBOZ.

Er is voldoende ruimte voor de toeschouwers, er zijn terrasjes, en er zijn volop consumptiebonnen verkrijgbaar, voor velerlei hapjes en drankjes, dus de wegblijvers hebben weer eens ongelijk.

En kijk ook eens op www.stsebastiaanboz.nl [l]