Start Heen en Weerloop. FOTO NEL STOFFELS
Start Heen en Weerloop. FOTO NEL STOFFELS Nel Stoffels

Heen en Weerloop met bijna 100 deelnemers

BERGEN OP ZOOM - Als voorbereiding op de najaarsmarathons en andere lange- of middellange afstanden heeft SPADO op 3 september weer een Heen & Weer loop georganiseerd. Doel van deze training is het leren lopen van een langere afstand in een constant tempo met een keerpunt na een half uur om uiteindelijk in circa 1 uur weer terug te zijn bij het startpunt.

De weersomstandigheden waren afgelopen dinsdag uitstekend, droog en niet te warm en er hadden zich dan ook 98 enthousiaste deelnemers gemeld, zowel SPADO-leden als niet-leden. Gelopen werd in diverse snelheidscategorieƫn, variƫrend van 4'30" tot 7'30" minuten per kilometer, steeds onder leiding van een tweetal hazen per groep.

Twee debutanten, te weten Debby Pouls (49) en John Boontjes (56) vormden zelfs het hazenstel van de 7'30" groep, wat best een uitdaging is als je niet al te ervaren een constant tempo moet aangeven. Dat deden ze deels op het horloge, maar ook grotendeels op gevoel. Beide lopers trainen sinds vorig jaar geregeld in een van de loopgroepen van SPADO. Dat ze daar al flinke vorderingen gemaakt hebben mag blijken uit de wedstrijden die door John na ruim 1 jaar gelopen worden, afstanden van 5-10 km komen geregeld voor. Debby gaat nog wat verder, ze heeft er inmiddels al drie marathons opzitten, te weten Rotterdam en tweemaal de Zeeuwse Kustmarathon. Over enkele weken start ze in Eindhoven, waar ze weer de ruim 42 km hoopt uit te lopen. John doet het als herintreder in het lopen iets rustiger, maar gaat volgende week de Bridge to Bridgeloop in Arnhem lopen en in Eindhoven staat de halve marathon op het programma.

Afgaande op de Heen & Weer loop zit het met de voorbereiding wel goed: totale tijd 1 uur en 2 seconden, op een haar na perfect. Beiden hebben genoten van de training en zijn zeker van plan bij de volgende loop op 31 maart 2020, vlak voor de Rotterdam marathon, opnieuw deel te nemen. De geslaagde loop werd vervolgens afgesloten met een goed glas in het clubhuis. [l]