Optreden van Zeekrale op de fancy fair.
Optreden van Zeekrale op de fancy fair. Foto: Harry Willeboordse

AGENDA

13-14 september

Expositie Frank Beek

12:00 | Galerie Arsis

Galerie Arsis Bergen op Zoom, St. Annastraat 10: 6 t/m 29 september: Beelden in steen van Frank Beek; ”Zoeken naar vorm” in organische en abstracte beelden. Openingstijden: elke vrijdag en zaterdag 12-17uur, tevens op zondag 15 september (Monumenten weekend) en zondag 29 september (koopzondag) 12-17 uur.

Woensdag 11 september

Bloemschikken

13:30 | Ontmoetingscentrum 't Fort

De workshops bloemschikken in ontmoetingscentra het Fort start weer op de 2e woensdag van de maand (11 september) van 13.30-15.30 uur. Gezellig met een groep senioren een mooi bloemstukje maken. Voor informatie en opgeven telefoon: 237056 en e-mail (voorkeur) activiteiten@wijzijntraversegroep.nl.

13-14-15 september

Expositie Frank Beek

12:00 | Galerie Arsis

Galerie Arsis Bergen op Zoom, St. Annastraat 10: 6 t/m 29 september: Beelden in steen van Frank Beek; ”Zoeken naar vorm” in organische en abstracte beelden. Openingstijden: elke vrijdag en zaterdag 12-17uur, tevens op zondag 15 september (Monumenten weekend) en zondag 29 september (koopzondag) 12-17 uur.

Zaterdag 14 september

Fancy Fair Thomashuis

10:00 | Thomashuis

Zaterdag 14 september is de jaarlijkse Fancy Fair op het terrein van het Thomashuis aan de Kladseweg 22 vanaf 10.00 tot 16.00 uur. Er zullen dit jaar weer vele verschillende kramen zijn met een verscheidenheid aan producten. Ook op onze rommelmarkt is vast iets leuks voor u te vinden. Onze bewoners laten u graag zien welke prachtige producten zij allemaal maken. Natuurlijk zal er ook voor de inwendige mens worden gezorgd. Een mooie gelegenheid om eens te kijken op ons terrein en te zien hoe het in een Thomashuis allemaal reilt en zeilt. Ook voor de kinderen zal er natuurlijk weer van alles te doen zijn. Er is een springkussen, een kinderverloting en allerlei spelletjes om te doen in onze tuin. Dweilband de Zeekrale en slagwerkschool Rondomtrom zullen demonstraties verzorgen. Ook dit jaar hebben we natuurlijk ook weer een loterij waar u mooie prijzen kunt winnen.

Noordgeest Schoon

10:00 | Wijkcommissie Noordgeest

Wijkcommissie Noorgeest organiseert voor de tweede maal dit jaar een opschoonactie in de wijk, ditmaal op zaterdag 14 september. Rond 10.00 uur starten we vanaf de parkeerplaats voor de Emmauskerk. Materialen zoals handschoenen, grijpers en afvalzakken worden ter beschikking gesteld. Het verzamelde afval kan op dezelfde plaats weer worden ingeleverd. Het kost ongeveer 1 uur werk om straten, pleintjes en speeltuintjes in de wijk te verlossen van zwerfafval. Beloning: voldoening door een schone wijk en bovendien koffie met iets lekkers na het werk. Aanmelden: jmmouwen@hotmail.com

Expositie Het Lichtfeest

11:00 | Lectorium Rosicrucianum

Tijdens de open monumentendagen wordt er een expositie met als titel “Het lichtfeest bij het Rozenkruis” gehouden. In het innerlijke christendom wordt de weg die Jezus ging vooral beschouwd en ervaren als een symbolische weergave van het proces van geestelijke bewustwording en vernieuwing. Dat proces vindt plaats in de mens die zich daaraan aandachtig wijdt vanuit inzicht en verlangen, en kan culmineren in de opstanding van de innerlijke mens; het Lichtfeest. In de centrumzaal is gelegenheid iets te drinken en even rust te nemen. Wij heten u hartelijk welkom in het stille hart van Bergen op Zoom: zaterdag 14 september, 11.00-17.00 uur; zondag 15 september, 11.30-17.00 uur. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom. Informatie: http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Optreden BGK

14:00 | Den Engel

Zaterdag 14 september zingt BGK (Borgvliets Gemengd Koor) in Den Enghel tijdens Kunsten in de Monumenten. Gedurende een half uur kan het publiek genieten van een selectie uit het repertoire van het koor. Evergreens uit de populaire muziek en Nederlandstalige nummers zorgen voor een gevarieerd programma. Iedereen is van harte welkom om 14.00 uur.

Zondag 15 september

Vogelbeurs

9:30 | De Kastanje

Zondag 15 september houden we weer, de eerste na de vakantie, onze welbekende vogelbeurs in de Kastanje te Bergen op Zoom. U kunt hier een keur aan vogels bewonderen, ruilen of kopen. Wilt men zelf vogels inbrengen ook dan bent u van harte welkom. Aan het inwendige van uw vogels is ook gedacht. U kunt bij ons ook terecht voor vogelvoer. De beurs is geopend van 9.30-12.00 uur.