Wensen ophalen naar toekomstbestendig openbaar vervoer

HALSTEREN/ LEPELSTRAAT - De Provincie en Arriva hebben een nieuw toekomstbestendig Openbaar Vervoersplan voor 2020 gemaakt. Dit plan houdt in dat de bushaltes in diverse dorpen en kleine kernen gaan verdwijnen en men gaat werken met een bijvoorbeeld een halte buiten het dorp. Reden daartoe is dat de bussen momenteel te weinig gebruikt worden. Er zitten gewoon te weinig mensen in de bus. Helaas kan Provincie hier zomaar akkoord op geven.

Vanaf januari 2020 gaat het Openbaar Vervoer voor Halsteren en Lepelstraat waarschijnlijk al op die manier veranderen. Nu is onze gemeente bezig om samen met de bewoners, dorpsraad Lepelstraat, dorpsraad Halsteren, jongerenraad en de gezamenlijke ouderen bonden OOBOZ aan het bekijken wat er nog wel mogelijk is. Gemeenten moeten aangeven wat mogelijke alternatieven kunnen zijn om het Openbaar Vervoer te verbeteren. Hierbij kun je denken aan een deelauto of andere vervoersmogelijkheden. Dit zou dan mogelijk uitgevoerd kunnen worden in een pilot waar de provincie geld voor heeft staan. De provincie onderzoekt de aangedragen alternatieven, zodat ze hier rekening meer kunnen houden met de nieuwe concessie, die eind 2022 zal gaan plaats vinden. Vandaar dat we de wensen van de inwoners als het gaat over openbaar vervoer of gedeelde mobiliteit in beeld willen brengen. Het belangrijkste is dat er een aantrekkelijk en toekomstbestendig openbaar vervoer komt.

Actie
De betrokken organisaties die met Provincie en Arriva onlangs aan tafel zaten, hebben het plan opgevat om bewoners van Lepelstraat en Halsteren persoonlijk te vragen naar hun wensen en ideeën. Ze zijn op zaterdag 21 en zondag 22 september te vinden op de Braderie in Halsteren. Er is gekozen voor een bijzondere plek, namelijk het bushokje van Arriva in de Dorpsstraat. Wilt u uw mening met ons delen en op die manier meewerken aan gewenste alternatieven voor Openbaar Vervoer nu en in de toekomst. Kom dan gewoon even langs, vul onze enquête in en deel uw wensen en ideeën met ons. [l]