Deelnemers BHK zoet 2019. Lucas met de kampioensbeker, de overige met beker of prijs. FOTO JAAP VAN DER VOORT
Deelnemers BHK zoet 2019. Lucas met de kampioensbeker, de overige met beker of prijs. FOTO JAAP VAN DER VOORT Jaap van der Voort

Lucas Spriet kampioen BHK zoet

BERGEN OP ZOOM - De laatste wedstrijd om het Bergs Kampioenschap Jeugd zoetwatervissen zit erop. Uiteindelijk acht deelnemers haalden aan de Kleine Melanen alles uit de hengel voor de eindoverwinning. Het was qua weer de mooiste avond van allemaal en ook de spannendste avond.

Na het optellen van de centimeters werd de eindoverwinning beslist op slechts 1 visje. Lucas Spriet, de kleinste van het stel en ook nog eens pupil ging aan de haal met de titel Bergs kampioen en mag voor een jaar de Nol Jurgers cup aan zijn voeteneind zetten. De mooie wisselbeker waarop de namen van 21 kampioenen staan. De kampioen van vorig jaar, Laetitia Broeren werd tweede, ze kwam net dat ene visje te kort en ving in totaal 925cm, 4cm minder dan Lucas.

Uiteraard mocht Lucas als eerste een prijs kiezen van de goedgevulde prijzentafel. Daarna mocht iedereen die deze avond aanwezig was een fraaie prijs uitzoeken. Het was weer een zeer geslaagd kampioenschap met grote waardering voor de jeugdige vissers die op een paar na alle avonden naar de waterkant kwamen. Grote klasse! Helaas niet zoveel als vorig jaar, maar vrijwel zeker speelde het weer hierin een grote rol. Natuurlijk ook lof voor de (groot)ouders die de kinderen toch maar brengen en de begeleiders van HSV De Rietvoorn en de BHK voor de hulp en ondersteuning van de vissers.

Net als vorig jaar was een kampioenschap over meerdere avonden een groot succes en zeer geslaagd en gewaardeerd. Uiteraard is er volgend jaar weer een jeugd kampioenschap met hopelijk iets meer fanatieke deelnemers.

Voorlopig staat de Nol Jurgers Trofee een jaar lang op de slaapkamer van Lucas en daar mag hij zeer trots op zijn.

Volledige einduitslag

Lucas Spriet 929cm; Laetitia Broeren 925cm; Quinten v.d Zanden 858cm; Junior Keizer 734cm; Johan Keizer 681cm; Donny den Heijer 673cm; Hanna Dietvorst 651cm; Yip Langenberg 506cm; Jelle Hermans 493cm; Dylano Oostdam 200cm.[l]