Prikbord

Parochiegids en Jaarkalender: In de kerken een Parochiegids en Jaarkalender met info en gegevens over alle activiteiten voor het komend werkjaar. De gids en kalender zijn ook in het Parochiecentrum af te halen.
Kidskerk: Woensdag 18 september om 13.30 uur gaat de Kidskerk van start in dit nieuwe werkjaar. Dit keer in de tuin van het Parochiecentrum.
On the Move: Vrijdag 20 september komen om 19.15 uur de tieners bijeen in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.
Geloofsgesprek TV: Zondag 22 september is het geloofsgesprek met Leo Feijen vanuit de St.-Gertrudiskerk. Het wordt uitgezonden op NPO 2 om 10.15 uur, vóór de TV uitzending van de Eucharistieviering.
KinderWoordDienst: Zondag 22 september is er tijdens de Eucharistieviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk een KinderWoordDienst.
Zegening St. Gertrudiskapel: Zondag 22 september 12.30 uur (na de viering in de Lourdeskerk) inzegening van het nieuwe tegeltableau in de gerestaureerde kapel aan de Scheldelaan door pastoor Paul Verbeek en pastor Fredi Hagedoorn. Graag nodigen wij kerkgangers en parochianen uit hierbij aanwezig te zijn. Onder het genot van koffie of thee kan het resultaat van de restauratie bekeken worden. De afgelopen maanden is de Sint Gertrudiskapel aan de Scheldelaan grondig gerestaureerd: houtwerk is hersteld en vervangen, al het lood is vervangen en er is een nieuw tegeltableau met de stadspatrones aangebracht aan de achterzijde van de kapel.
Vredesweek: Van 21 t/m 29 september is de Vredesweek met als thema dit jaar: 'Vrede verbindt over grenzen'. De caritascollecte bestemd voor de Vredesweek is tijdens de vieringen in het weekend van 21 en 22 september.
Met Maria bidden in de vredesweek: Zondag 22 september 15.00 uur wordt de rozenkrans voor de vrede gebeden in de St.-Gertrudiskerk. Zie elders in deze krant voor meer info.
Lofprijsavond: Woensdag 25 september Lofprijsavond om 19.30 uur in de Grot van de OLV van Lourdeskerk.
Bijbels Leerhuis: Woensdag 25 september Bijbels Leerhuis om 19.30 uur in het Parochiecentrum olv em.pastoor Rud Smit. Samen lezen en spreken we over het Evangelie van Lucas.VespervieringVrijdag 27 september 19.00 uur in de grot van de Lourdeskerk.
Seniorenmiddag: Dinsdag 1 oktober om 14.00 uur in de grot van de Lourdeskerk. Thema: Maria die de knopen ontwart. Aanmelden tot 25 september. Brieven vindt u in de kerken.
Viering in het Pools: Iedere zondag is er om 18.00 uur een Eucharistieviering in het Pools in onze Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes.
Rozenkrans: In oktober wordt weer iedere woensdagavond om 19.00 uur de rozenkrans gebeden in de grot van de Lourdeskerk. Intenties kunnen ingeschreven worden in het schrift dat achter in de kerk ligt. Ook om 19.00 uur in de Mariakapel van de HHartkerk en in Aquacite op de Plaat. Iedere dinsdag om 16.00 uur in de kapel van het Markiezenhof.
Biddende moeders: Iedere donderdag van 10.00-12.00 uur in de dagkerk van de St.-Gertrudiskerk komen moeders in gebed bij elkaar. Daarbij aansluiten kan. U bent welkom, [l]