AGENDA

Expositie Frank Beek

12:00 | Galerie Arsis

Galerie Arsis Bergen op Zoom, St. Annastraat 10 t/m 29 september: Beelden in steen van Frank Beek; ”Zoeken naar vorm” in organische en abstracte beelden. Openingstijden: elke vrijdag en zaterdag 12-17uur, tevens op zondag 15 september (Monumenten weekend) en zondag 29 september (koopzondag) 12-17 uur.

Vrijdag 20 september

Creatieve ochtend senioren

9:45 | de Korenaere

Een leuke creatieve ochtend voor senioren! Dat kan. In ontmoetingscentrum de Korenaere aan de Korenmarkt in Bergen op Zoom wordt er steeds de 3e vrijdag van de maand een workshop creatief aangeboden. De workshop is van 9.45-11.45 uur. De zaal is om 09.30 uur open. Steeds met een ander thema wordt er aan de slag gegaan. 20 september is de eerste keer en zal er een sieraad gemaakt worden. Gewoon doen, samen gezellig. Voor informatie en opgeven telefoon: 237056 en e-mail (voorkeur) activiteiten@wijzijntraversegroep.nl

Kennismaken met Lindyhop

19:30 | Café 't Slik

Op vrijdagavond 20 september om 19.30 uur is er in Café 't Slik een gratis kennismaking met de dans Lindyhop. Deze dansstijl uit de jaren twintig van de vorige eeuw is onder andere de voorloper van Boogie Woogie en Rock & Roll. Geschikt voor jong en oud. Ben je sportief, heb je zin in gezellig dansen met stapels nieuwe vrienden en vriendinnen, of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan zeker eens kijken en misschien wel meedoen. De gratis proefles wordt gegeven door Peter en Bianca van Swingtime Seppe

5 koren in Den Enghel

19:30 | Den Engel

Het Bergse koor Bekoor organiseert op vrijdagavond 20 september een korenavond. Dit doen zij met medewerking van de koren Skoor uit Roosendaal, Kir Royal uit Sint-Annaland, Kioso Kyuwenda uit Oud-Beijerland en CQ uit Bergen op Zoom. Dit alles vindt plaats in zaal Den Enghel aan de Grote Markt in Bergen op Zoom. Aanvang van de avond is 19.30 uur, deuren open rond 19.00 uur. Ieder koor presenteert zich 30 minuten en rond de klok van 22.30 uur brengen alle vijf de koren één gezamenlijk afsluitend nummer ten gehore. Kaarten zijn te reserveren via info@bekoor.eu en via de andere koren. Ook aan de zaal zijn er kaarten te koop. Aarzel niet en bestel nu kaarten om te genieten van een (koop)avond vol koormuziek, voor jong en oud!

Zaterdag 21 september

Concert muziekgroep Unity

20:00 | basisschool Anton van Duinkerken

De muziekgroep Unity uit Amsterdam komt naar Bergen op Zoom voor een gratis live concert! Unity treedt door heel Nederland op met hun leuke muziek in verschillende stijlen (Reggae, R&B enz.). Unity is zeer geliefd vanwege hun inspirerende songteksten die gaan over indrukwekkende gebeurtenissen en levens veranderende verhalen. Je bent van harte welkom om dit live-optreden gratis bij te wonen! Zaterdag 21 september om 20.00 uur in het gebouw van de basisschool Anton van Duinkerken, Smitsstraat 29, Bergen op Zoom.

Dinsdag 24 september

Bijeenkomst Lectorium Rosicrucianum

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op dinsdagavond 24 september start bij het Lectorium Rosicrucianum, de eerste van 8 bijeenkomsten, waarin gaan we op zoek naar de bron van het leven en naar de eigen spirituele identiteit. Zo'n zoektocht is een weg van verkenning, van ontdekking en van verwondering. Wie zijn wij? Wat is onze ware identiteit? Waar liggen de wortels van ons bestaan? Tijdens de verkenningen trachten we ons eigen wezen te doorgronden met behulp van de gnostieke wijsbegeerte. Gnosis wordt wel verklaard als de diepere kennis in mens, wereld en godsdienst, die leidt tot inzicht. In gnostieke geschriften wordt gezegd: Gnosis is een kracht of een licht dat niet voortkomt uit de ons bekende natuur, maar uit de goddelijke liefde. Gnosis maakt zich kenbaar aan hen die daarvoor ontvankelijk zijn. Dinsdag 24 september, 20.00-21.30u, Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Lezing stamboomprogramma

14:00 | Het Markiezenhof

Wie geïnteresseerd is in genealogie en meer wil weten over de keuze voor een stamboomprogramma, brengt dinsdag 24 september best een bezoekje aan ons Koetshuis. Vanaf 14.00 uur vertellen Frans Roelvink en Jan Schnitker hier meer over de verschillende mogelijkheden die er bestaan. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Deze bijeenkomst is een initiatief van NGV-afdeling West- en Midden-Brabant.

Woensdag 25 september

Bloemschikken

13:30 | Ontmoetingscentrum het Zonneplein

De workshops bloemschik in het Zonneplein start weer op de 4e woensdag van de maand (25 september) van 13.30-15.30 uur. Gezellig met een groep senioren een mooi bloemstukje maken. Voor informatie en opgeven telefoon: 237056 en e-mail (voorkeur) activiteiten@wijzijntraversegroep.nl.