Vorig jaar was Crazy Little Things een van de topacts. FOTO RAYMOND KOEK
Vorig jaar was Crazy Little Things een van de topacts. FOTO RAYMOND KOEK Raymond Koek

Cultuur-Carrousel in Bergse binnenstad

BERGEN OP ZOOM - De organisatie van de Cultuur-Carrousel 2019 heeft het programma rond. Het evenement vindt plaats op zondag 29 september op verschillende plekken in de Bergse binnenstad en de opbrengst is opnieuw voor het goede doel. De successen van de voorgaande jaren zorgen niet alleen voor meer publiek, maar ook voor meer belangstelling bij artiesten, groepen en ensembles om aan het culturele festijn mee te doen. Om die reden is het aantal locaties opnieuw uitgebreid en kunnen bezoekers op zeven verschillende plaatsen terecht om van de optredens te genieten.

De Cultuur-Carrousel is een initiatief van de Lionsclub Bergen op Zoom. Tijdens het evenement krijgen artiesten, bands, ensembles gelegenheid zich te presenteren aan het publiek met hun programma’s voor het nieuwe seizoen of kunnen ze tonen wat ze allemaal in huis hebben. De bezoekers krijgen gelegenheid om hun eigen programma samen te stellen en er is tussen de optredens door tijd vrij gemaakt om van de ene naar de andere locatie te gaan.

Nieuwe gezichten
De zesde Cultuur-Carrousel biedt een zeer gevarieerd programma. Van popmuziek tot klassiek, van dans tot cabaret, van jazz tot luistermuziek. Onder de deelnemers veel nieuwe gezichten zoals de Mom’s Kitchen Jazzband, het strijkorkest van Joke de Jong, de popband Greenlight, het Nederlandstalig kleinkunstgezelschap Gloed, de a capellagroep Voices in Harmony en dj Willem Jongeneelen, die de afterparty verzorgt.

Maar in het programma treffen bezoekers ook bekende gezichten aan zoals de uit Bergen op Zoom afkomstige cabaretier Edo Berger, die tegenwoordig ook internationaal actief is, de kersverse wereldkampioen dansers van Pineapple Crew, de jazzformatie van Fred de Ron, het jeugdorkest van De Sjefkes, het West-Brabants Symfonieorkest en talenten van het Centrum voor de Kunsten.

Opbrengst
De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar drie verschillende goede doelen: de vrijwilligersorganisatie van Hospice De Markies, de bevrijdingsfeesten en de Rick Jonckheere Foundation. Rick Jonckheere was een zeer talentvolle drummer, die ook al een keer op trad tijdens een van de voorgaande edities van de Cultuur-Carrousel. Op de zeer jonge leeftijd van 18 jaar overleed dit Bergse talent aan een zeldzame auto immuunziekte. Voor zijn ouders was dat aanleiding om de Foundation in het leven te roepen. Doelstelling is om geld in te zamelen om meer onderzoek mogelijk te maken naar CVID.

Locaties
De Cultuur-Carrousel 2019 speelt zich af op zeven verschillende plaatsen, waaronder twee nieuwe locaties. De twee nieuwe locaties zijn het Provoosthuis aan de Potterstraat en de Stadskelder op de Grote Markt. Verder speelt het evenement zich weer af in de grote zaal van Den Enghel, Gebouw T, De Blokstallen, Vestzaktheater ’t Zwijnshoofd, waar ook de afterparty na afloop plaats vindt, en de kelder van Emma’s IJssalon.
Ook dit jaar werkt de Cultuur-Carrousel weer samen met de organisatie van een open dag op de Hertgang in Halsteren. Bezoekers van de Cultuur-Carrousel kunnen daar gratis op vertoon van hun entreekaart een kijkje gaan nemen.

Kaarten
Het publiek heeft met het entreebewijs toegang tot alle deelnemende locaties en kan dus een eigen programma samen stellen. Kaarten zijn vanaf heden te koop via de bekende voorverkoopadressen: Primera’s in Bergen op Zoom en Halsteren, VVV, boekhandel Quist. Kaarten zijn eveneens te reserveren via www.cultuur-carrousel.nl en op 29 september natuurlijk bij de entree van alle deelnemende zalen. Op de genoemde website staat nog veel meer info over het evenement. [l]