Heather Bond en Elly Kellner brengen een bijzonder optreden FOTO MARC COMES
Heather Bond en Elly Kellner brengen een bijzonder optreden FOTO MARC COMES Foto: MARC COMES@CHBP

Bergse singer-songwriter geeft uniek concert

BERGEN OP ZOOM - Muziek die je hart opent met aangrijpende songteksten en vocalen. Zo omschrijft Elly Kellner uit Bergen op Zoom haar eigen muziek. Op zondag 29 september van 15.00 tot 16.45 uur staat zij, samen met de Amerikaanse Heather Bond, in het Centrum voor Aandacht en Bewustzijn: Ont-moet voor een bijzonder optreden.

DOOR REMKO VERMUNT

De Bergse Elly Kellner is een singer-songwriter met Belgische roots. Ze bespeelt zelf een 4-string gitaar met speciale stemming en brengt, naast hier en daar wat humor, veelal een gevoel van warmte én acceptatie; alle emoties zijn dan ook welkom in haar muziek. "Erop vertrouwende dat er anderen moeten zijn die zich er in kunnen herkennen en zich daardoor minder eenzaam zullen voelen. Dit is de enige reden waarom ik mijn muziek blijf delen met de wereld." En dat gaat niet onverdienstelijk.

Beyond Music

Afgelopen mei belandde Kellner in Frankrijk voor het project Beyond Music. Ze werd uitgekozen door producer en grammywinnaar Larry Klein (USA) om samen met nog 21 andere artiesten vanuit de hele wereld mee te werken aan het album Same Sky dat afgelopen augustus wereldwijd gelanceerd werd. De plaat telt tien nummers van de verschillende artiesten, waaronder het 'Different, you and I' dat Elly samen met de Amerikaanse Heather Bond voor dit project schreef.

Solo album

"Inmiddels is mijn solo album The Right Tools bijna klaar en komen Heather Bond (USA) en Sasha Shlain (Rusland/Zwitserland), die ik bij Beyond Music ontmoette, eind september naar Nederland en geven we op zondagmiddag 29 september in Bergen op Zoom samen een intiem luisterconcert." Heather Bond en Elly Kellner leerden elkaar online kennen toen ze beiden geselecteerd werden voor het project Beyond Music. Beide zangeressen dragen hun gevoelige hart op de tong. De samenwerking beviel het tweetal dan ook zo goed dat ze ernaar uitkijken hun stemmen weer te laten versmelten en aan nieuwe muziek te werken.

Lyrische pop

Hoewel Heather uit Nashville komt, de hoofdstad van countrymuziek, past haar muziek eerder onder de noemer piano pop. Ze begeleid zichzelf op piano en neemt je met ingetogen, gevoelige songs en haar zwoele stem, mee naar een oase van rust. Eerder waren haar liedjes te zien in TV shows, zoals Jane the Virgin en zelfs in de Amerikaanse versie van Sesamstraat. Elly voelt zich met haar aangrijpende liedjes daarentegen het meest thuis in de ruimte tussen lyrische pop en folk. Eerder tourde ze al met Iain Matthews (UK) en zijn band Matthews Southern Comfort en werkte ze samen met de Canadese troubadour Shannon Lyon.

Wil je dit bijzondere concert bijwonen? Koop dan kaartjes à 11 euro op www.eventbrite.nl of voor 15 euro aan de deur. [l]