Koor Dubbel en Dwars. FOTO ALBERT JOOSEN
Koor Dubbel en Dwars. FOTO ALBERT JOOSEN Albert Joosen

Gezelligheidskoor Dubbel en Dwars bestaat 15 jaar

BERGEN OP ZOOM - Dubbel en Dwars werd 15 jaar geleden opgericht in De Mortier door toenmalig uitbater Chris Kats e.a. Nog steeds zingen een 10-tal leden van het eerste uur hun liedjes mee in ons meerstemmig, gemengd koor.

Op dit moment hebben we een 50-tal leden die de gezellige meezingliedjes, liedjes uit de top-40 en liedjes uit de jaren 60 en 70 ten gehore brengen. Als u belangstelling hebt bezoekt u eens onze website: koordubbelendwars.nl.
Ter gelegenheid van dit feestelijke jaar maakt het koor eind september een mooi reisje naar het Duitse Trier. Daar horen natuurlijk optredens bij tijdens de jaarlijkse bier en wijnfeesten.
Kort daarna, nl. op 27 oktober organiseert het koor een korenmiddag in café De Mortier, op de Dubbelstraat in Bergen op Zoom, een gezellig café waar ook alle repetities plaats vinden, e.a. onder de bezielende leiding van dirigente Rianne Ruijten en Sander Poley, onze pianist. Aan de korenmiddag wordt meegewerkt door 2 gastkoren nl. popkoor The Sparraows uit Steenbergen en shantykoor de Kanaken uit Bergen op Zoom. U bent natuurlijk welkom in de Mortier vanaf 14.00 uur. Inkom gratis.

Sing Out
Op zondag 15 december is er de jaarlijkse “Sing out” te afsluiting van het jubileumjaar waar het popkoor Dazzle uit Hoogerheide aan meewerkt. Bovendien zullen een aantal jeugdige muziektalenten die de vooropleiding conservatorium volgen aan de Rijksscholengemeenschap een optreden verzorgen. Ook hiervoor bent U van harte uitgenodigd.
Intern wordt het jubileumjaar afgesloten na de laatste repetitie van 2019, op 30 december met een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. [l]