Schrijfster Ankie Hettema bij het Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 1 oktober verzorgt schrijfster Ankie Hettema bij het Lectorium Rosicrucianum een lezing over haar nieuwe boek De Paradijsvogel en andere mythische dieren. ‘De voorstellingswereld van de mythologie is een symbool voor de spirituele krachten binnen in ons.’ Joseph Campbell. Deze woorden inspireerden schrijfster Ankie Hettema tot het schrijven van het boek: ‘De Paradijsvogel en andere mythische dieren’.

Mythische dieren fascineren. Waar komen zij vandaan? Hoe zijn zij ontstaan? Wat is hun betekenis? Roepen zij niet in onze herinnering een mogelijke andere wereld op - een andere kant van ons leven – waar onze dromen vandaan komen, waar verlangens leven die we onmogelijk achten. Verwoorden zij niet onuitsprekelijke ervaringen? Zij raken aan ‘iets’ fundamenteels, iets wat wezenlijk is, wat met waarheid te maken heeft, die ‘buiten de tijd’ ligt, die we mogelijk als kennis of gnosis aanwezig in het hart kunnen aanduiden. Laten we tijdens de lezing volgen: de eenhoorn in haar gerichtheid; de hinde in haar lichtheid; de kracht van het verlangen van de paradijsvogel; en op vleugels de geest, eenheid en vrijheid vinden.

De lezing is op dinsdag 1 oktober en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom. Informatie: http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom. [l]