Stichting Leergeld heeft oog voor kinderen

BERGEN OP ZOOM - Jongeren van 4 tot 18 jaar moeten volwaardig mee kunnen doen met onderwijs, sport en cultuur. Het uitgangspunt van Stichting Leergeld De Brabantse Wal is om jongeren kansen te bieden om zich persoonlijk te ontwikkelen, ook als er thuis wat minder financiële middelen beschikbaar zijn.

Sporten wordt bijvoorbeeld mogelijk als Leergeld de contributie van een vereniging rechtstreeks betaalt en de aanschaf van het sporttenue bekostigt. Ook kan er een bijdrage geleverd worden in de uitgaven die samenhangen met naar school gaan. Denk aan de aanschaf van een fiets of de aanschaf van een laptop om het broodnodige schoolwerk te kunnen maken. Voorwaarde is wel dat het gezinsinkomen lager ligt dan 120% van het sociaal minimum. “Leergeld” werkt met deskundige vrijwilligers die toetsen of een gezin daadwerkelijk in aanmerking komt voor ondersteuning. Zijn er in verband met schoolkosten, het lidmaatschap van een sportvereniging of de kosten van muzieklessen vragen voor Stichting Leergeld De Brabantse Wal, bel dan gerust 0164-262912 of mail naar leergeld.brabantsewal@hotmail.com.

Stichting Leergeld De Brabantse Wal is in de regio de partner van de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen en verzorgt in dit verband ook de uitvoering van de regeling Maatschappelijke Participatie Schoolgaande Kinderen (kortweg MPSK). Meer weten over de MPSK, zoek dan contact met de ISD. [l]