Afbeelding
Foto:

Leerlingen RSG 't Rijks doen onderzoek naar duurzaamheid

BERGEN OP ZOOM - Twaalf leerlingen van RSG 't Rijks te Bergen op Zoom doen samen met 5 andere scholen, verspreid over heel Europa, onderzoek naar duurzaamheid en ecologie. Binnen de school staan zij bekend als de ECO-club.

De leerlingen hebben al verschillende aspecten rondom duurzaamheid en ecologie onderzocht, onder meer een onderzoek naar plastic afval en het gebruik van water en energie. Ieder halfjaar komen de vijf scholen bij elkaar om te overleggen over de resultaten van het onderzoek in hun land en maken zij voorbereidingen voor nieuwe onderzoeken. De onderzoeken worden in ieder land hetzelfde uitgevoerd. Zo kunnen de leerlingen de resultaten met elkaar vergelijken en bespreken. Iedere leerling gaat dus ook naar een land dat deelneemt om daar te overleggen. De week dat deze leerlingen in het andere land zijn, verblijven zij in een gastgezin. De reizen en onderzoeken worden geheel gesubsidieerd door Erasmus+ (het subsidieprogramma van de Europese Unie).

Openbaar vervoer

Op dit moment zijn de leerlingen bezig met een onderzoek naar openbaar vervoer en over een aantal weken vertrekken drie leerlingen van de school naar Roemenië om de resultaten van het onderzoek te vergelijken met de resultaten van hetzelfde onderzoek in andere landen. Zo zouden ze bijvoorbeeld graag willen weten of het openbaar vervoer in Roemenië bijvoorbeeld meer gebruikt wordt dan in Nederland of andersom. En zo ja, wat zouden de redenen daar dan voor zijn? Dit onderzoek vindt plaats door middel van een enquête. Vandaar dat zij alle lezers van dit bericht graag willen vragen om de enquête in te vullen. Het invullen kost maximaal 4 minuten. Deze enquête is te vinden op de Facebookpagina, EAAE RSG 't Rijks. Namens de leerlingen uit Estland, Italië, Roemenië, Spanje en natuurlijk Nederland, alvast bedankt! [l]