Scheldevogels pakt eerste punt in de competitie

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 21 september ontving Scheldevogels het Helmondse OEC. Een onbekende ploeg, waar in het verleden niet vaak tegen gespeeld werd. Beide ploegen waren onderin de stand te vinden, waarbij OEC al 1 wedstrijd had gewonnen en Scheldevogels nog puntloos. Zaak was dus om de punten in Bergen op Zoom te houden. Scheldevogels had wederom personele problemen en dus weer een aangepaste opstelling.

In de eerste helft had Scheldevogels het betere van het spel. Het scoorde meer dan OEC en daarbij was de maximale voorsprong 2 punten. Helaas wist men dit niet uit te breiden en hield daarmee OEC in de wedstrijd. De tweede helft wist OEC uit te lopen naar een maximale 3 punten voorsprong. Scheldevogels wisselde in de hoop er een positief resultaat uit te slepen. Men kwam terug in de wedstrijd en met een stand van 12-12 was de wedstrijd afgelopen. Scheldevogels pakt hiermee het eerste punt en zal echt alle zeilen bij moeten zetten om te stijgen in de stand. Volgende week komt Stormvogels uit Westkapelle naar de Staakberg. Hopelijk blijven de winstpunten dan wel in Bergen op Zoom.

Overige uitslagen

Scheldevogels 2 speelde thuis tegen DSO 3 uit Klundert. Ook hier waren er veel invallers nodig om het team compleet te krijgen. Een leuke wedstrijd die werd gewonnen door Scheldevogels. 14-11

Het derde team speelde in Oost-Souburg tegen Fortis 5. Geen onbekende tegenstander voor de Bergse formatie. Helaas wist men de wedstrijd niet in winst om te zetten, 9-7 voor Fortis.

Doordat de tegenstander geen team had, was Scheldevogels 4 vrij.

Senioren 5 speelde in Nieuwpoort tegen Triade 4. Ook hier waren de nodige invallers opgetrommeld. De Bergse formatie speelde degelijk en scoorde ook regelmatig, 3-7 winst.

De A1 hadden thuis tegen Juliana A2 het lastig. Helaas wist de Gastelse tegenstander makkelijker te scoren dan de Scheldevogels, 7-14 verloren.

De B1 zit in een lastige poule. Deze keer werd er weer alles gegeven, maar was het niet genoeg. Springfield uit Hoeven scoorde er net iets meer, 7-9 verlies.

De D1 ontving thuis Keep Fit D1 uit Roosendaal. Een wedstrijd om de koppositie in de poule. Een boeiende wedstrijd om te zien, uiteindelijk een puntendeling 5-5.

De E1 speelde in Willemstad tegen Vios E1. Een éénzijdige wedstrijd met veel doelpunten aan de kant van Scheldevogels, 1-13 winst.

De E2 speelde in Roosendaal tegen Keep Fit E2. Ook hier een wedstrijd voor de koppositie. Een redelijk gelijkwaardige wedstrijd, waarbij Scheldevogels makkelijker scoorde, 7-9 winst.

De F1 was ook in Roosendaal tegen Keep Fit F1. Een makkelijk scorend Scheldevogels dat de winst naar zich toe wist te trekken, 2-7 winst.

De allerjongste kinderen spelen in Scheldevogels F2. Zij hadden ook een uitwedstrijd. In Hoeven was Springfield F1 de tegenstander. Scheldevogels had het in het begin moeilijk, kwamen ook ver achter. Toch wisten ze terug te knokken tot een mooi resultaat. Helaas geen winst, 6-5 verlies.

Programma zaterdag 28 september

Scheldevogels 1-Stormvogels 1 16.30, Bergen op Zoom

DSO 3-Scheldevogels 2 13.00, Klundert

Scheldevogels 3-Fortis 5 15.00, Bergen op Zoom

Volharding 1-Scheldevogels 4 15.30, Yerseke

Scheldevogels 5-Triade 4 13.30, Bergen op Zoom

Juliana A2-Scheldevogels A1 11.00, Oud-Gastel

Springfield B1-Scheldevogels B1 12.30, Hoeven

Keep Fit D1-Scheldevogels D1 10.00, Roosendaal

Scheldevogels E1-Vios E1 12.20, Bergen op Zoom

Scheldevogels E2-Keep Fit E2 11.15, Bergen op Zoom

Scheldevogels F1-Keep Fit F1 10.15, Bergen op Zoom

Scheldevogels F2-Springfield F1 09.15, Bergen op Zoom

Zoals te zien is, weer een vol programma in Bergen op Zoom, op onze accommodatie op de Staakberg. En wat zeker ook leuk is, de jongste jeugd speelt allemaal thuis. Dus bent u, of wellicht uw kinderen geïnteresseerd om te gaan korfballen, kom dan zeker langs. En zie onze jongste korfballers live aan het werk. Voor meer informatie kijk op www.scheldevogels.nl. [l]