AGENDA

27-28-29 september

Expositie Frank Beek

12:00 | Galerie Arsis

Galerie Arsis Bergen op Zoom, St. Annastraat 10: 6 t/m 29 september: Beelden in steen van Frank Beek; ”Zoeken naar vorm” in organische en abstracte beelden. Openingstijden: elke vrijdag en zaterdag 12-17uur, zondag 29 september (koopzondag) 12-17 uur.

Woensdag 25 september

Bloemschikken

13:30 | Ontmoetingscentrum het Zonneplein

De workshops bloemschik in het Zonneplein start weer op de 4e woensdag van de maand (25 september) van 13.30-15.30 uur. Gezellig met een groep senioren een mooi bloemstukje maken. Voor informatie en opgeven telefoon: 237056 en e-mail (voorkeur) activiteiten@wijzijntraversegroep.nl.

Lezing Zuiderwaterlinie

20:45 | Hof van Ram

Erfgoed deskundige Jos Cuijpers geeft een lezing over de Zuiderwaterlinie. Jos Cuijpers heeft onlangs de Erfgoedvisie voor de Zuiderwaterlinie geschreven en hij zal zijn verhaal over de waterlinie en de cultuurhistorische en toeristische waarde ervan toelichten. De Zuiderwaterlinie was niet alleen een verdedigingslinie, maar markeerde ook altijd de culturele grens tussen Noord en Zuid, zand en klei, protestant en rooms-katholiek. Een gedeelte van die linie is de West-Brabantse waterlinie tussen Bergen op Zoom en Steenbergen.Ook de Stelling van de Eendracht was een onderdeel van de Zuiderwaterlinie. Halsteren lag daar tussenin.Wat betekende die positie voor de plaatselijke bevolking? Wanneer werd de Zuiderwaterlinie opgeheven en waarom bleef hij zo lang geheim? Dit en nog veel meer hopen we te weten te komen bij de lezing van Jos. Op woensdag 25 september komt hij deze lezing geven bij Heemkundekring Halchterth. Aanvang 20.45 uur, na de ledenvergadering. Iedereen is welkom. Toegang gratis. Hof van Ram, Beeklaan 29a te Halsteren. Het belooft weer een interessante avond te worden.

Vrijdag 27 september

Bijeenkomst Lectorium Rosicrucianu

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op vrijdagochtend 27 september 2e bijeenkomst bij het Lectorium Rosicrucianum, waarin gaan we op zoek naar de bron van het leven en naar de eigen spirituele identiteit. Zo'n zoektocht is een weg van verkenning, van ontdekking en van verwondering. Vrijdag 27 september, 10.00-11.30u, Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Zaterdag 28 september

Schuurverkoop KansPlus

10:00 |

De zaterdagclub van KansPlus Bergen op Zoom houdt zaterdag 28 september een schuurverkoop van 10.00 tot 12.00 uur. Aan de Bernadettestraat 4a zal de schuur openstaan en kan iedereen een kijkje nemen en tegen een klein prijsje spullen kopen. KansPlus organiseert veel activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Eén keer per jaar gaan ze op vakantie. In een speciaal aangepast vakantiehuis gaat deze groep al meer dan 30 jaar op vakantie met elkaar. Dit alles onder deskundige begeleiding van een groep enthousiaste vrijwilligers. De opbrengst van de schuurverkoop komt geheel ten goede aan de vakantieweek van 2020.

Postzegelruilbeurs in Hof van Ram

12:00 | Hof van Ram

Zaterdag 28 september organiseert postzegelvereniging Onderling Contact i.s.m. Heemkunde Kring Halchterth de eerste ruilbeurs na de zomer. Van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen die postzegels verzamelt welkom in het heemhuis Hof van Ram, Beeklaan 29a te Halsteren. Er kan gesnuffeld worden in de postzegelalbums en ruilen kan ook volop. Kom gerust eens binnen ook al spaart u geen zegels, altijd de moeite waard een kijkje te nemen. De toegang is gratis en de echte filatelisten zullen u graag te woord staan.

Zondag 29 september

Publiekswandeling buitenplaats De Mattemburgh

13:30 | Parkeerplaats Mattemburgh

Zondag 29 september organiseert Brabants Landschap weer een publiekswandeling op buitenplaats De Mattemburgh. Dit is tevens de laatste zondagwandeling onder begeleiding van gidsen dit seizoen. U hoeft zich voor deze excursie niet van tevoren aan te melden. De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren. Aanvang 14.00 uur bij de ingang/parkeerplaats nr. 2 aan de Beukendreef. De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur! Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl

Bingomiddag

14:00 | Kannebuis

Zondag 29 september is er een bingo in de Kannebuis in Halsteren. Aanvang 14.00 uur.

Zondagmiddagconcert

16:00 | Ontmoetingskerk

Enkele muzikanten binnen de Protestantse Gemeente te Bergen op Zoom geven op zondag 29 september een gezellig en ongedwongen middagconcert, inclusief hapje en drankje. Bovendien hebben luisteraars die dat willen enkele keren gelegenheid om iets te vragen aan de musici. De toegang is vrij, maar ten behoeve van het Orgelfonds zal aan de uitgang een collecte worden gehouden. Op het programma staan o.a. Bach, Telemann, Chopin en Pachelbel; hun muziek wordt vertolkt op orgel, vleugel, klarinet en blokfluit. U bent van harte welkom! Zondag 29 september, aanvang 16.00 uur. Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134, Bergen op Zoom.

Maandag 30 september

Themamiddag KBO Lepelstraat

14:00 | Gemeenschapshuis St. Antonius

Op 30 september staat weer een themamiddag gepland. Deze themamiddag wordt gehouden in Gemeenschapshuis St. Antonius. Dit keer zal het een modeshow zijn die om 14.00 uur zal beginnen en vanaf 13.15 uur is de zaal open. De geshowde kleding kan na afloop worden gekocht. Pinbetaling is Niet mogelijk. Deze show is voor iedereen gratis toegankelijk.

Dinsdag 1 oktober

Rollatorspreekuur

10:00 | Woonzorgcentrum Jacqueline

Dinsdag 1 oktober houden de BAS en WijZijn Traversegroep Bergen op Zoom een rollatorspreekuur in woonzorgcentrum de Jacqueline, Jupiterweg 20, Bergen op Zoom. Belangstellenden kunnen, gratis, hun rollator laten nakijken en zonodig opnieuw laten afstellen. Het rollatorspreekuur vindt plaats van 10.00-11.00 uur. Voor meer informatie over het rollatorspreekuur kan men contact opnemen met Anja Withagen van WijZijn Traversegroep Bergen op Zoom, telefoonnummer 0164-237056 of per e-mail anja.withagen@wijzijntraversegroep.nl.

Woensdag 2 oktober

Bingo

13:30 | 't Weike

De Activiteitencommissie houdt woensdag 2 oktober een bingo in 't Weike. De zaal van 't Weike, Kerkstraat 82 te Lepelstraat is open om 13.00 uur. De bingo begint om 13.30 uur. Prijzen zijn tassen met levensmiddelen. Daarnaast zijn er extra rondes om de bekende hammetjes.