Anne Vegter bij Literair ontbijt

BERGEN OP ZOOM - Schrijven & Schrappen opent het schrijfseizoen met een literair ontbijt. Behalve van een feestelijk ontbijt valt er ook te smullen van de woorden van de genodigde schrijvers.

Twee dames, twee heren, twee dichters, twee prozaschrijvers, twee Nederlanders, twee Vlamingen, twee debutanten, twee gerenommeerde schrijvers. Ze komen voorlezen uit eigen werken en spreken over wat schrijven voor hen betekent.

Schrijven & Schrappen is blij met de komst van Anne Vegter, dichter des Vaderland van 2013 tot 2017, naar Bergen op Zoom. Zij schrijft gedichten, verhalen en toneelstukken. Met een mengeling van verwondering en vervreemding kijkt Anne Vegter naar de wereld. In haar poëzie worden dagelijkse situaties hilarische gebeurtenissen.

Meer bekend in de regio is wellicht Albert Hagenaars. Zijn Stenen Strofen zijn te lezen aan de Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Albert schrijft gedichten, romans en kritieken over literatuur en kunst. Hij reist veel vooral naar Azië. Thema’s in zijn poëzie zijn dan ook reizen, interculturele verschillen en vervreemding.

Lotte Mutsaers en Dirk van Boksem zijn de Vlaamse debutanten en prozaschrijvers. Waar Lotte in haar roman ‘Dwaal zacht’ schrijft over de dunne grenzen tussen verbondenheid en vervreemding en omgaan met verdriet dat snijdt, heeft Dirk in ‘Morgenster’ gekozen voor een historische roman die zich afspeelt in de prachtige wijk Zurendonk in Antwerpen.

Het literair ontbijt is op 6 oktober van 9.30 (inloop vanaf 9.00) tot 12.00 bij Jac Danst, Buitenvest 96 in Bergen op Zoom. Meer informatie over kosten en aanmelden: www.schrijvenenschrappen.nl [l]