Opening Week tegen pesten. FOTO K. WOESTENBURG
Opening Week tegen pesten. FOTO K. WOESTENBURG K. Woestenburg

Basisschool de Krabbenkooi viert 5-jarig bestaan KIVA school

BERGEN OP ZOOM - Alweer 7 jaar geleden is basisschool De Krabbenkooi, als een van de eerste scholen in Nederland, gestart met een Pilot voor de anti-pestmethode KiVa. De Krabbenkooi is nu inmiddels al 5 jaar een gecertificeerde KiVaschool.

Afgelopen week werd dat jubileum gevierd. De school heeft maandag 23 september de ‘week tegen pesten’ geopend in samenwerking met de Bergse kunstenaar IWAZ. Twee leerlingen van De Krabbenkooi hebben een speciale KiVa-tegel onthuld zowel op de hoofdlocatie als op de Dependance. Vervolgens heeft IWAZ de leerlingen een opdracht meegegeven om de leerlingen samen te laten werken aan hun eigen kunstwerk. Er was een super leuke prijs uitgeloofd voor de groep met het mooiste kunstwerk. De hele week werd gewerkt aan het thema ‘Wees een held met elkaar’ om pesten tegen te gaan.

KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen. KiVa zet in op positieve groepsvorming en stimuleert de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. De hele week waren er verschillende activiteiten te doen rondom het thema ‘Wees een held met elkaar’.[l]

Opening Week tegen pesten. FOTO K. WOESTENBURG
Onthulling KiVa-tegel. FOTO K. WOESTENBURG