Detail van Ibach-orgel. FOTO H. SMOUT
Detail van Ibach-orgel. FOTO H. SMOUT h.smout

Gertrudis Cultuurstichting organiseert Ibach-festival

BERGEN OP ZOOM - De Gertrudis Cultuurstichting organiseert voor de derde keer Ibach-festival van 4 tot 6 oktober in de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom. De gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat.

Op vrijdagavond, maar ook op zaterdag kan men een passe-partout aanschaffen voor het geval er belangstelling is voor (nagenoeg) alle programma-onderdelen.

Programma
Vrijdag 4 oktober
21.00u Filmvoorstelling: Stomme film (1925) The Gold Rush met o.a. Charlie Chaplin) met orgelimprovisatie aan het Ibach-orgel door Paul de Maeyer (Gent).
Zaterdag 5 oktober
13.00u Jong talent en orgel voor kids; Orgelbespeling door regionale jonge orgeltalenten waarna jong (en ouder?!) zich met het “Doe-orgel” van de Brabantse Orgelfederatie kan vermaken!. Entree vrij.
16.00u Popsongs in een klassieke jas vertolkt door de klassiek geschoolde musici Marjon Strijk (sopraan) en Henk Veldman (Ibach-orgel); Songs van o.a. Claudia de Breij, Herman van Veen en Trijntje Oorsterhuis.
20.00u Koorconcert: Muziek door en voor vrouwen, een introductie tot 1000 jaar muziek voor vrouwenstemmen door de Capella Feminarum van HMR o.l.v. Koert Damveld m.m.v. Florien Hilgenkamp (sopraan), Charlotte Stoppelenburg (alt/mezzo) en Janno den Engelsman (Ibach-orgel).
Zondag 6 oktober
9.30u het Ibach-orgel in de liturgie; Voor-, tussen- en naspel en begeleiding samenzang: Ibach-orgel. Liturgische muziek door HMR-gemengd koor met koororgel. Entree vrij.
11.00u koffieconcert Janno den Engelsman aan het Ibach-orgel met muziek van o.a. Bach, Dubois en Widor. Entree vrij.
16.00u Orgelconcert: “Virtuoos op Ibach” als afsluiting van het festival door de internationaal gerenommeerde organist Dariusz Bakowsky-Kois (Krakau) met muziek van o.a. Liszt en Reger,
Meer info: www.gertrudiscultuurstichting.nl [l]