Inloopochtend bij het Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. In ons centrum in Bergen op Zoom organiseren wij regelmatig inloopochtenden, steeds met een ander thema, waarover we met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Het thema van donderdag 3 oktober is: Bewust waarnemen, denken en doen.

Bewust waarnemen, denken, beslissen en doen is niet alleen nodig om het aardse leven goed te kunnen leven, maar ook om op basis van analogieën iets te leren begrijpen van domeinen die uitstijgen boven de zintuiglijke werkelijkheid.

‘Niettegenstaande deze wereld gevormd is uit tegenstellingen, zoals goed en kwaad in onderling conflict met elkaar, zijn er ook gelijkenissen en afspiegelingen van hogere en reële dingen. Zo kan de ziel hier ook gewekt worden en gedwongen worden de aandacht op zichzelf te richten, om helder inzicht te verkrijgen en de waarheid te bereiken.’ (Citaat uit Vermaning van de ziel, Hermes Trismegistus)

Ieder die zich door dit onderwerp aangesproken voelt, is van harte welkom. U bent ook vrij om alleen maar een kijkje te nemen in onze uitgebreide bibliotheek. De inloopochtend is op donderdag 3 oktober van 10.00-11.30 uur. Toegang is gratis; voor koffie / thee wordt gezorgd.

Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom. [l]