Afbeelding
Foto:

Bravis-medewerkers halen 4500 euro op voor goed doel

BERGEN OP ZOOM - Zo'n 25 medewerkers van de Bravis ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom hebben onlangs hun krachten gebundeld voor de vierde editie van de SGOrun. Dit is een speciale sponsorestafetteloop waarbij teams van deelnemende ziekenhuizen uit heel Nederland over een afstand van minimaal 75 km van hun eigen Spoedeisende Hulp (SEH) naar een andere SEH lopen.

Het 25-koppige team liep vanuit Bravis Bergen op Zoom, via Bravis Roosendaal naar het Albert Schweitzer in Dordrecht. De groep bestond uit SEH-artsen, IC/CC verpleegkundigen, KNO-arts, kinderarts én een huisarts. De groep begon met een warming-up op het voorterrein in Bergen op Zoom, waarna bestuurslid Bianka Mennema de deelnemers wegschoot. De teamleden moesten de afstand overbruggen in estafette: iedere loper koos zijn eigen afstand, variërend van 10 tot 35 km. Een vrijwilliger van Bravis ging mee als masseur.

Bravis deed al twee keer eerder mee aan dit landelijke evenement en toen liepen de medewerkers zowel naar Goes als naar Tilburg. Dat alles doen ze voor het goede doel. De SGOrun is namelijk een landelijk initiatief van SEH-artsen om op ludieke en sportieve wijze geld in te inzamelen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds (SGOfonds). Dit fonds verstrekt subsidies om wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van de spoedeisende geneeskunde mogelijk te maken. Naast Bravis deden dit jaar nog 25 andere andere ziekenhuizen mee. [l]