Afbeelding
Foto: WIJNAND NIJS

Iedereen mag meedenken
over eikenprocessierups

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom roept inwoners van de gemeente op om mee te denken over de aanpak van de eikenprocessierups. Daarom wordt een speciale bijeenkomst georganiseerd waar iedereen met ideeën kan komen.

DOOR REMKO VERMUNT

De gemeente wil de rups op natuurlijke wijze te lijf gaan en het liefst zo snel mogelijk, zodat de rups minder kans krijgt om negatieve effecten te veroorzaken. "Omdat de gemeente echter niet de wijsheid in pacht heeft, wordt er op donderdag 10 oktober een bijeenkomst georganiseerd waarbij eenieder die hierover ideeën heeft van harte is uitgenodigd", aldus de gemeente. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van Delta Agrifood Business (het voormalige Suikerlab) aan de Van Konijnenburgweg 24 en begint om 18.00 uur.


Aanleiding voor de bijeenkomst is de enorme overlast van de Eikenprocessierups die afgelopen zomer in vele delen van het land letterlijk voelbaar was. De gemeente heeft de rups toen aangepakt met rigoureuze middelen, zoals het wegzuigen van de nesten. "Die aanpak was voornamelijk incidenteel en heeft een weinig structureel effect." Voor komend jaar wordt meer gedacht aan andere oplossingen zoals de inzet van vogelhuisjes (vooral mezen), bloemen en vleermuizen.

Aanmelden

Wie mee wil denken moet zich wel even aanmelden via R.F.Becking@bergenopzoom.nl of P.Berben@bergenopzoom.nl [l]