Vrouwenkoor Mea Dulcea met dirigent Ted van der Heijdt. FOTO JAAP VAN DAM
Vrouwenkoor Mea Dulcea met dirigent Ted van der Heijdt. FOTO JAAP VAN DAM Jaap van Dam

Mea Dulcea zingt muziek uit de Late Romantiek

BERGEN OP ZOOM - Op zondagmiddag 6 oktober 15.00 uur geeft vrouwenkoor Mea Dulcea een najaarsconcert in de Ontmoetingskerk te Bergen op Zoom. Dit keer staat de muziek uit de Late Romantiek centraal.

Aan dit concert werkt ook de getalenteerde, pas afgestudeerde altsaxofoniste Naomi Perquin mee. Ted van der Heijdt zal het geheel dirigeren en de pianobegeleiding verzorgen. Ook hoort u het lied van Fanny Mendelsohn-Hensel dat Mea Dulcea heeft genomineerd voor de Hart & Ziellijst van NPO-Radio 4. De NPO komt er zelfs voor langs!

Als vrouwenkoor is het altijd goed zoeken naar interessante muziek. En gelukkig worden er steeds meer ‘pareltjes’ voor meerstemmig vrouwenkoor uitgegeven. Mea Dulcea zingt vooral muziek uit de Late Romantiek en de 20ste en 21ste eeuw. Bij dit najaarsconcert staan er veel laatromantische stukken op het programma zoals een aantal liederen van Gabriel Fauré waaronder het lied ‘Les Berceaux’ met een heerlijk schommelend ritme. Ook valt het vijfstemmige ‘Toi, le coeur de la rose’ van Maurice Ravel te beluisteren. Kortom, voldoende muziek om eens lekker tot rust te komen en weg te dromen. Wakker worden kan weer bij mooie ‘Sunset’ van Carson Cooman (geb. 1982) met een indringende rol voor de vleugelpiano. Ook het instrumentale ‘Two Fantastics’ van Jenö Takács (1902-2005) voor vleugel en saxofoon zal uw aandacht weer opeisen.

Mea Dulcea zingt tevens een lied van een van de weinige vrouwelijke componisten uit de negentiende eeuw: Fanny Mendelssohn-Hensel. Zij is de zus van Felix Mendelssohn, maar lang niet zo beroemd. Mea Dulcea heeft haar lied “Wandl’ich in dem Wald“ genomineerd voor de Hart & Ziellijst van NPO Radio 4. Dat is de Top 2000 van de klassieke muziek. Op woensdag 2 oktober is NPO Radio 4 in Brabant. Tussen 19.20 en 19.45 uur komt presentator Lex Bohlmeijer langs bij Mea Dulcea voor een live-sfeerimpressie en een toelichting op het lied van Fanny Mendelsohn voor de Hart & Ziellijst.

Het Najaarsconcert van Mea Dulcea op zondag 6 oktober begint om 15.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134 te Bergen op Zoom. Kaarten zijn per email te reserveren via info@meadulcea.nl of verkrijgbaar op de dag zelf aan de zaal. Voor meer informatie zie de website www.meadulcea.nl. [l]