Prikbord

Rozenkrans: In oktober wordt weer iedere woensdagavond om 19.00 uur de rozenkrans gebeden in de grot van deOLV van Lourdeskerk. Intenties kunnen ingeschreven worden in het schrift dat achter in de kerk ligt. Ook om 19.00 uur in de Mariakapel van de HHartkerk en in Aquacite op de Plaat. Iedere dinsdag om 16.00 uur in de kapel van het Markiezenhof.
Egidiusgebed: Woensdag 2 oktober Egidiusgebed om 19.30 uur in de St.-Gertrudiskerk.
On the Move: Vrijdag 4 oktober komen de tieners van On the Move bijeen in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.
Ibach-festival: Van vrijdagavond 4 oktober t/m zondagmiddag 6 oktober voor de 3e keer het Ibach-festival in de St.-Gertrudiskerk. Rond het Ibach-orgel zijn tal van activiteiten. Er zijn onderdelen die een breed publiek aanspreken en voor fijnproevers bijzondere orgelliteratuur. Ook aan kinderen en jongeren wordt gedacht. Zie ook: www.gertrudiscultuurstichting.nl
Klokken luiden op 4 oktober: Op vrijdag 4 oktober luiden om 14.00 uur de klokken van onze kerken, ter herinnering aan de ontmoeting van Sint Franciscus met de Sultan, 800 jaar geleden. Een bijzonder moment in de interreligieuze dialoog.
Franciscusviering: Zaterdag 5 oktober Franciscusviering 14:30 uur in de Sint Catharinakapel (ingang Klaverstraat). Deze Franciscusviering is een samenwerking tussen de Franciscaanse Custodie Bergen op Zoom e.o. en Zin op zaterdag, Lievevrouweparochie. Na afloop is er koffie of thee. Zin op Zaterdag dus de maandelijkse bijeenkomst is in oktober niet om 19.00 uur, maar om 14.30 uur, zie Franciscusviering.
Samenzangkoor: Zaterdag 5 oktober ondersteunt het Samenzangkoor om 17.00 uur de Eucharistieviering in de OLV van Lourdeskerk met als voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek.
Peuter/Kleuterviering: Zondag 6 oktober Peuter/Kleuterviering om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk rond het thema 'Schepping en de heilige Franciscus' met voorganger diaken Jan Foesenek.
Presentatie vormelingen: Zondag 6 oktober 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk presentatieviering van de vormelingen. Het boekje van de viering legt uit wat er in een eucharistieviering gebeurt. Voorgangers pastor Peter de Rooij en pastor Fredi Hagedoorn.
Oktober Wereldmissiemaand: De caritascollecte voor Wereldmissiedag-kinderen is tijdens de vieringen in het weekend van 5 en 6 oktober. MISSIO steunt wereldwijd kinderen in nood, het pastorale werk van parochies in de derde wereld en de opleiding van priesters, pastorale werkers en catechisten. Dit jaar vooral onze medegelovigen in Noordoost-India, het land dat in de wereldmissiemaand centraal staat. Geef dus gul aan de collecte of stort uw bijdrage op NL65 INGB 0000 0015 66 t.n.v. Missio Wereldmissiemaand, te Den Haag.
Lofprijs- en gebedsavond: Woensdag 9 oktober 19.30 uur Lofprijs- en gebedsavond in de Grot van de OLV van Lourdeskerk.
Geloof Verbeeld: Donderdag 10 oktober gaat Geloof Verbeeld naar Baarle Nassau en Baarle Hertog. Vertrek vanuit het Parochiecentrum. Bellen voor opgave en meer info tel: 233574.
Naamdag Johannes XXIII: Vrijdag 11 oktober 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk een Eucharistieviering waarin we de gedachtenis vieren van paus Johannes XXIII. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en diakens Jan Foesenek en Anton Janssen. [l]