Slordig Nieuw Borgvliet wint in Nispen

BERGEN OP ZOOM - De Oranje-blauwen - de scheidsrechter accepteerde de zwarte broeken van de Borgvlieters niet omdat de thuisclub dezelfde kleur broeken droeg - namen direct het initiatief en Marco - vandaag rechterspits wat hij met verve deed- schoot rakelings naast net als Benny die van 16 meter de bovenjoek op een haar na miste.

Na 13 minuten viel de dikverdiende 0-1 toen Geert uit een pass van Stefan van 20 meter zich fraai vrijdraaide en onhoudbaar inschoot. De Borgvlieters kregen hoekschop na hoekschop maar daar moet op geoefend worden want het rendement was nihil. Uit het niets werd het halverwege de eerste helft 1-1 toen Dylan zich verkeek op een gladde bal en daardoor de uitlopende Antal verraste en de NSV-aanvaller gemakkelijk kon binnen schieten. Na een slippertje van een NSV-verdediger kreeg Geert een vrije schietkans maar zijn schot ging recht op de doelman af waar hij de tijd had voor een Van der Beek-momentje om een vrije hoek uit te kiezen. De 1-2 viel toch toen Marco fel doorzettend op rechts, voorgaf op de snelle Stefan die van dichtbij niet miste.

Na de pauze - Pluvius had gelukkig ook een pauze ingelast- een feller NSV maar behalve een paar kopkansen wisten zij Antal niet te verontrusten. Door slordig balverlies en te gehaast spel lieten de Borgvlieters de kansen die er kwamen door het oprukken van de geelzwarten helaas onbenut tot de laatste minuut toen een fraaie pass van Jeffrey over 40 meter de slim vrijgelopen Geert bereikte die koel in de korte hoek de 1-3 eindstand vastlegde.

Stand: 1. ODIO 3-9; 2. METO 3-7 en 3. Nieuw Borgvliet 3-7.

Zondag thuis de eerste derby tegen WVV'67 dat zijn eerste zege behaalde tegen Vivoo met 4-0. We zijn gewaarschuwd.