Noor met Patrick Roest. FOTO COR SOONS
Noor met Patrick Roest. FOTO COR SOONS Cor Soons

Bergs Talent op NK Clubs in Thialf

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 5 oktober streden de beste 14 schaatsclubs van Nederland om het kampioenschap in schaatstempel Thialf te Heerenveen. Ook Schaatsvereniging De Striene West-Brabant deed hieraan mee.

Noor Schroyens uit Bergen op Zoom, kampioen van SkategroepBoZ en lid van De Striene, mocht voor haar club de hele dag vloggen. Ze kreeg samen met clubgenoot Evelien eerst een heuse clinic van Robert Prins, de social media manager van de professionele schaats- en wielerploeg Jumbo Visma. Daarna mochten de meiden als heuse persmuskieten vloggen, vanaf de tribunes, maar ook in de catacomben van de topsporters.

De clubteams die strijden op dit NK, worden gevormd door jeugd, amateurs én professionele schaatsers. Want ook onze nationale toppers zijn natuurlijk bij een club begonnen, net als Noor. Vandaar de hashtag #clubliefde !

Naast het vloggen, kregen de meiden zo de kans flink wat interviews af te nemen bij onze Nederlandse schaatsgrootheden. Noor had 3 vragen voorbereid, die de vloggers aan iedereen gesteld hebben. Zij weten nu de favoriete ijssmaak, de grootste blooper en of de toppers wel eens een hamburgertje lusten na de wedstrijd. Zelfs van vedettes als Ireen Wüst en Patrick Roest. Deze laatste, regerend Wereldkampioen Allround, verbeterde op de 3000 meter, nota bene tegen Jan-Willem Broos van De Striene, het baanrecord en passeerde de finish na 3 minuten, 38 seconden en 17 honderdste.

De Striene trad aan met profs Imke Vormeer (marathonschaatsploeg A6.nl) en Louis Hollaar (TalentNed, teamgenoot van Ireen). Voor andere clubs deden mee Lotte van Beek, Hein Otterspeer, Jan Smeekens, Antoinette de Jong en zelfs topcoach Jac Orie. De meiden hadden een topdag. Wil jij hier meer over weten of Noor volgen, kijk dan op INSTAGRAM of Facebook bij Schaatsvereniging de Striene West-Brabant óf volg SkategroepBoZ. [l]