Workshop Archeologische Bodemgeheimen voor kinderen 8-12jr.
Workshop Archeologische Bodemgeheimen voor kinderen 8-12jr. Foto:

AGENDA

Woensdag 9 oktober

Paddenstoelenwandeling

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Herfstexcursie: Wandelen naar het bos van de Dubbele Dreef en daar kijken naar paddenstoelen, of misschien wel dichterbij: in het bos rondom de Kraaijenberg. Vooraf aan melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen 9 oktober om 14.00 uur bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg, Fianestraat te Bergen op Zoom. Duur ongeveer 2 uur. Goed schoeisel is aan te bevelen. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés. Kijk voor meer informatie ook op www.brabantslandschap.nl of op www.facebook.com/DeKraaijenberg

Donderdag 10 oktober

Taalcafé

13:30 | Bibliotheek Het Markiezaat

Wil jij ook beter Nederlands leren spreken? Elke donderdagmiddag is het Taalcafé in de Bibliotheek in Bergen op Zoom geopend. Hier kun je in een prettige omgeving met elkaar praten over allerlei onderwerpen. In het Taalcafé word je ontvangen door vrijwilligers van Bibliotheek Het Markiezaat en Humanitas. Zij helpen bij de gesprekken en bij taalspelletjes, die je kunt spelen om het Nederlands goed te leren spreken en lezen. Het Taalcafé is voor volwassenen vanaf 18 jaar, die graag Nederlands willen leren. Er is geen opvang voor kinderen. Taalcafé is in de Bibliotheek Het Markiezaat, Kortemeestraat 17 in Bergen op Zoom, elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur. De entree is gratis.

11-12-13 oktober

Expositie Lia Reijnders in Galerie Arsis

12:00 | Galerie Arsis

Lia Reijnders exposeert werk in verschillende technieken in Galerie Arsis, Sint Annastraat Bergen op Zoom. De hele maand oktober. Open alle vrijdagen, zaterdagen en koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Zondag 13 oktober

Team 240 LEEF! Rik en joker toernooi

10:00 |

Team 240 Leef! organiseert op 13 oktober a.s. een kaarttoernooi in De Mortier, Dubbelstraat 66 in Bergen op Zoom. Er kan gespeeld worden in de spellen rikken en jokeren. De aanvang is om tien uur en de prijsuitreiking staat gepland om half vijf. Inschrijving via tel. 06-29162915 of via e-mail activiteiten@team240leef.nl onder vermelding van de spelsoort. De inschrijving sluit op 11 oktober. De opbrengsten van de activiteiten komen geheel ten goede aan de RoParun.

Maandag 14 oktober

Postzegelruilavond

19:30 | Buurthuis de Kastanje

14 oktober ruilavond bij postzegelvereniging Onderling Contact in het buurthuis de Kastanje aan de Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. Op deze avond kunt u volop genieten van het postzegelplezier en van gedachten wisselen met uw postzegelvrienden. De ruilavond begint om 19.30 uur en eindigt omstreeks 21.30 uur. Tegen het einde van de avond is er nog een verloting. De toegang is gratis en u kunt kosteloos parkeren.

Woensdag 16 oktober

Archeologische bodemgeheimen

14:00 | Het Markiezenhof

Vanwege Nationale Archeologiedagen én Landelijke Maand van de Geschiedenis organiseert Stichting In den Scherminckel (SIDS) op woensdag 16 oktober in de herfstvakantie een workshop Archeologische Bodemgeheimen voor kinderen (8-12jr) in Hofzaal Markiezenhof. Je maakt kennis met de mysterieuze wereld van archeologie en krijgt uitleg over de voorwerpen die gevonden kunnen worden en je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag met échte eeuwenoude scherven. Aanmelden verplicht: scherminckel@home.nl; * max 20 deelnemers, bij grote belangstelling wordt een extra workshop ingepland. Info: www.scherminckel.nl

Grote kans dat deze paddenstoelen te bewonderen zijn tijdens de wandeling