Actie Soroptimisten krijgt vervolg met Orange the World

BERGEN OP ZOOM - Om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van kinderprostitutie, werd donderdag 10 oktober de film SOLD getoond in cinema Kiek in de Pot. De opbrengst van de kaartverkoop van de film kwam geheel ten goede aan de stichting Free a Girl.

Free a girl zet zich in om meisjes die worden vastgehouden in bordelen op te sporen, te bevrijden, op te vangen en ze door middel van counseling, scholing en beroepstrainingen een hoopvolle toekomst te geven. De Soroptimisten in Bergen op Zoom steunen Free a Girl hierin. De filmavond werd goed bezocht en het aanwezige publiek was zichtbaar onder de indruk van het heftige verhaal over een jong meisje dat in de prostitutie terecht kwam.

Gebouwen oranje kleuren

Voorafgaande aan de film sprak wethouder Annette Stinenbosch kort het filmpubliek toe. Zij ging in op de noodzaak van het voeren van het gesprek met elkaar over vrijheid, juist in het jaar waarin we vieren dat we 75 jaar bevrijd zijn. We mogen dit niet als vanzelfsprekend zien want er zijn nog altijd mensen die niét in vrijheid leven. Zij gaf aan de Soroptimisten en de gemeente Bergen op Zoom i.s.m. iNQ Events van 25 november tot 10 december (van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen tot de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) meerdere gebouwen in onze gemeente oranje laten kleuren om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen. Vrouwen die niet in vrijheid leven. De oranje aangelichte gebouwen zullen ons, aldus Stinenbosch, aansporen om samen voor die vrijheid te strijden. Bergen op Zoom maakt hiermee onderdeel uit van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’.[l]